12.1.18

6. Bosch İnşaat ve Konut Konferansı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
6. Bosch İnşaat ve Konut Konferansı

Türk müteahhitler yurt dışına da yoğunlaşmaya başladı

9 Ocak 2018 Salı günü Marriott Hotel Asia’da gerçekleşen 6. Bosch İnşaat ve Konut Konferansında, Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Türk Proje Geliştiricilerinin Yurtdışı Yatırımları”konulu oturumda yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurt dışında da yoğunlaşmaya başladığını ancak, başarılarla yetinmeyerek orijinal, yenilikçi ve sürdürülebilir modeller üzerinde çalışmamız gerektiğini söyledi. Tuğsuz, “Olaya sadece bina yap sat şeklinde bakmamalıyız. Gerçekleştirdiğimiz projelere daha fazla değer katmalıyız. Türkiye gayrimenkul sektörü önemli bir bilgi düzeyine erişti. Bu birikimimizi küresel piyasalara açabilecek kapasitelere ulaştık”gibi inşaat sektöründe geldiğimiz seviyeyi özetledi.



6. Bosch İnşaat ve Konut Konferansında; sektörün değerli isimleri verdikleri bilgilerle yeni ufuklara kapılar açtılar, mevcut durum analiz edildi.


Konferans konuşmacıları; 24 Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay,

İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Gayrimenkul için Strateji Platformu Başkanı Hakan Gümüş, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, By OktayÖz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Yiğit İDK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit,
Konferansın Basın Sponsoru Fortune’un Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros’un moderatörlüğünde “Sektörün Geleceğine Dair Önemli Analizler” konulu panelde, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta, By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu, Yiğit İDK Grup Yönetim Kurulu Balkan Vekili Önder Yiğit ve Gayrimenkul için Strateji Platformu Başkanı Hakan Gümüş yer aldı.
Eventuum Genel Müdürü Pınar Kopuz,“Her yıl artan katılımla sektörün nabzını tutan konferansa bu yıl da büyük ilgi oldu. Yine birbirinden değerli konuşmacılar ve katılımcılar ağırladık. Ülke ekonomisindeki yeri ve önemi her geçen yıl artan Türk inşaat sektörünün dinamizminden aldığımız güçle 6 yıldır düzenlediğimiz konferans, bugün artık sektöre katkısı yadsınamayacak ve heyecanla beklenen buluşmaya dönüştü. İnşaat sektörüyle ilgili yatırımcı, uygulayıcı ve tüm karar vericileri bir araya getirerek işbirliği fırsatlarına ve bilgi alışverişine zemin oluşturmayı hedefledik. Konferansa gösterilen ilgi de bizlerin doğru ve güzel bir çaba içinde olduğumuzu gösteriyor" dedi.
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, yabancıya konut satışının 2017'de yüzde 20 civarında arttığını ve döviz kazandıran bir hizmet sunduklarını ancak ihracatçı statüsünde görünmeleri gerektiğini, yeşil pasaport alamadıklarını,dile getirdi. “Yeşil pasapor almamız lazım. Dünyayı daha çok dolaşmalıyız. Müteahhitlik hizmetlerinde dünyada ikinci olmamıza rağmen biz hala konsolosluklarda vize peşinde dolaşıyoruz." dedi.
İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, uaptığı konuşmasında özetle "  Ülkemizdeki konut ihtiyacı olan kesimin yüzde 85'inin gelir seviyesi orta ve altıdır. Bu kitlenin ev sahibi olabilmesi için üretimde arsa girdisinin en fazla m2 başına 500 – 1.000 TLm2 olması gerekir. Kentsel dönüşümde sadece konut yapımı değil ‘Yaşanası Şehirler’ kurulması gerekir. İnsanların işlerine yürüyerek veya toplu taşıma ile kısa zamanda ulaşabildiği, sağlık, eğitim, sanat - kültür, eğlence hizmetlerine bedelsiz veya çok küçük bedeler ile sahip olabileceği ‘Pilot Şehirler’ kurmalıyız” açıklamalarda bulundu.

Bosch Ev Aletleri Proje Satışlar Direktörü Alper Şengül, “Çevreye duyarlı, yeşil alanları olan, güvenlik-ulaşım sorunlarını çözmüş ve aynı zamanda her türlü enerji tasarrufunun sağlandığı toplu yaşam alanları olarak sunulduğu alanda, dijital çağın gereklerinin bu sektörde hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmalarda olmamız, sektörün ihtiyaçlarını ve isteklerini daha iyi anlayabilmek için sektörel STK’lara kurumsal üyeliğimiz ve katkımız,bu nedenledir.”şeklinde ürünlerini sektörle ilişkilendirdi.

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “Sürdürülebilir şehir, çevresi ile ilişki kurabilen, doğa tarafından daimi olarak takviye edilebilen enerjiden faydalanmayı esas alır. Bugün hayatımızın önemli bir parçası olan teknolojinin gelişim hızına paralel sürdürülebilirlik konusunda da aynı hıza ayak uydurmalıyız. Planlanacak şehrin mümkün olduğu kadar kendi kendine yetebilmesini, çevreye en az zarar verecek şekilde organize edilmesi şart. Hayata geçirdiğimiz projelerimizin gördüğü büyük ilgi, bizi insana, çevreye ve doğaya saygılı yeni konseptler geliştirme konusunda cesaretlendiriyor. Sinpaş olarak yeni projelerimizle de gelecekte şehre değer katmaya devam edeceğiz" projeleri hakkındada bilgilendirdi.


Bosch İnşaat ve Konut Konferansı’da İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, “2012’de çıkarılan kentsel dönüşüm yasasından sonra geçen 6 yıllık süreçte 3 milyonun üzerinde bir nüfusa hitap eden kentsel dönüşüm hayata geçirildi. Invest İnşaat olarak biz de bu sürece sanayi dönüşümlü projelerle destek verdik. Vadikoru projemizde 20 bin metrekarelik alanda ofis, konut ve ticari üniteler hayata geçiriyor ve bir sanayi dönüşümüne daha imza atıyoruz” dedi.


Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, “Sektörün Genetik Yapısı ve Yaklaşımın İyileştirilmesi” başlıklı konuşmasında, “İnşaat  sektörü 2016 yılından itibaren her yıl bir önceki yıla oranla rekor kırmaktadır. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründeki karlılık oranı diğer sektörlere oranla yüksek olmasına rağmen iş adamlarımız kazancın düşük olduğundan şikayet ediyorlar." İfadelerini kullandı.


CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “Satışın Altın Kuralı” konusunda yaptığı açıklamalarda “Konut sektörünün geliştiği, arzın fazlalaştığı talebin düştüğü bu dönemde “müşteri kral” diyebiliriz. Başarı için ona kral olduğunu hissettirmeliyiz. Bu çerçevede reklamdan ulaştığımız  bize talepte bulunan müşterinin takip süreçlerini ne şekilde daha iyi yapabilirizi konuşmalıyız” vurgusunu yaptı.


Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta, İstanbul için çözüm en başta göçün önlenmesi. Bu nedenle diğer bölgelerde yapılacak yatırımlar için yapılacak olan teşviklerin artarak devam etmeli dedi.  Türkiye’nin gelişen tarım ülkesi olması konusunda daha fazla teşvike ihtiyaç duyulduğu konusunu gündeme getirdi.


Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit,  “Konut almanın tam zamanı” dedi.  Euro ve dolar kurunda yaşanan hızlı yükselişlerin başta demir çelik olmak üzere inşaat malzemelerinin fiyatlarında ciddi oranlarda artışa neden olduğunu ifade etdi.


Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu; “Başta Konya olmak üzere Anadolu’nun diğer büyük şehirlerinde markalı ve nitelikli konut projelerinin sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor. Konya gibi sanayileşmenin ön plana çıktığı büyük şehirlerde, şehircilik bağlamından bakıldığında ulaşım, altyapı, sosyal donatı alanları gibi şehrin imar anlamında temel konularının çözüldüğü, yatay mimarinin ön plana çıktığı, rahat, konforlu ve planlı bir altyapıya sahibiz.   Burada Konya merkezdeki belediyelerimiz, diğer illere örnek teşkil edecek büyük ölçüde çok başarılı imar ve dönüşüm çalışmaları yürütüyor.” dedi.


Gayrimenkul için Strateji Geliştirme Platformu Başkanı Hakan Gümüş, "Gayrimenkul sektörünün ihtiyacı olan, uluslar arası kurumsal finansmanın sağlanabilmesi için paradigma değişimine ihtiyacımız var. uluslararası alanda çalışmak üzere gayrimenkul lobi grubu oluşturulması gereklidir. Bu sayede, güvenilir, sistematik ve stratejik lobi süreçleri yönetilebilir. Yatırım ajansı ile bu konuda ortak bir yol haritası oluşturulmalıdır ”dedi.


By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, “Depremin zorunlu sonucu olarak, kentsel dönüşümün gerekliliği de ortaya çıkıyor. Türkiye’de kentsel dönüşüm makro ölçekte gerçekleştirilmeli. Belediyelerin, bakanların ve sosyal kuruluşların bu konuda duyarlı olup, master çalışmalar ile hızlandırılmalıdır.”  açıklamalarında bulundu.


yilmazparlar@yahoocom


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder