11.11.17

IOT ve Mobil, Geleceğin Dijital Dünyasına Taşıyor-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
IOT ve Mobil, Geleceğin Dijital Dünyasına Taşıyor

IOT ve Mobil, Geleceğin Dijital Dünyasına Taşıyor
7-8 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre merkezinde düzenlenen “Bilişim Zirvesi 2017’de  Moderatör Türkkep, Genel Müdür Yardımcısı, İstanbul Academy kurucusu Levent Karadağ, Panelistler Hitachi Vantara Türkiye, Genel Müdürü Cem Fındıkoğlu, Trio Mobil, Yönetim Kurulu Başkanı M. Nevzat Ataklı, Maxwell-Innovations, Genel Müdür Y. Orkut Aktaş “IOT ve Mobil, Bizi Geleceğin Bağlı Dijital Dünyasına Taşıyor” konulu panelde ilginç bilgiler aktardılar.

Tüm fiziksel nesnelerin internete erişimi sağlanarak birbiriyle ya da daha büyük sistemlerle birbirlerine bağlanabilir ağ olan IOT ile elektronik cihazların çoğu akıllı olmaya başlamasıyla birlikde birkaç yıl içinde daha fazla cihazın listede yer alacağın önemini belirten Moderatör Türkkep, Genel Müdür Yardımcısı Levent Karadağ tüm nesneler bir ağ geçidi vasıtasıyla bir ağa bağlanması ve bulut üzerinden verinin aktarımıyla ve verinin işlenmesiyle bir değer yaratdığın altını çizdi.

Levent Karadağ Değeri yaratan altyapı, haberleşme gibi birçok oyuncunun da rolünün büyüklüğünü dile getirdi. İnternet üzerinden bağlanan  cihazların yani nesnelerin interneti büyük veri ve bulut ile hayatımızın her yanına gireceğini vurguladı.
Hitachi Vantara Türkiye Ülke Müdürü Cem Fındıkoğlu "Hitachi olarak, IoT konusuna yaptığımız yatırımlar ve güçlü ürün portföyümüz ile bu yapıları gerçekleştirmek isteyen müşterilerimize en iyi çözümleri sunuyoruz.
Somut duyuruları yapmaya başladık. Eylül ayında Las Vegas’ta gerçekleştirdiğimiz “Hitachi Next” etkinliğinde Hitachi IOT platfomu, Lumada üzerine kurulu bir IOT tümleşik çözümü duyurduk.”dedi
Cem Fındıkoğlu “Kurumların mevcut iş yapış şekillerini değiştirmeleri artık kaçınılmaz. Dijital dönüşüm, yani kurumsal süreçlerin elektronik ortama entegre olarak dönüşmesi; kurumların pazarda daha esnek, adapte ve başarılı son kullanıcı deneyimi sunmalarını sağlıyor. Dijital dönüşüm içerisinde kurumlar, veri analizi ve veriden değer elde etme yönünde çalıştıklarında daha rekabetçi olacaklar. "şeklinde özetle açıklamalarda bulundu
Maxwell Innovations Kurucusu Orkut Aktaş, dünyada sadece 4 aracın çalışabildiği zorlu hava koşullarında görev yapabilecek bir insansızhava aracı teknolojisini geliştirdiklerini kaydederek, "Özgün bir insansız hava aracı sistemi olan MX8, yağmur, toz ve -30 dereceye varan soğuklardan etkilenmeden zorlu hava koşullarında görev yapabiliyor" dedi.
M. Nevzat Ataklı - Trio Mobil, Yönetim Kurulu Başkanı “Yeni soğuk zincir yönetmeliği” sayesinde, araç takip sistemleri ile taşınacak olan ürünlerin, en saglıklı şekilde gidecekleri yere ulaştırılmasının garanti altına alınacağını takip ve ölçüm teknolojilerine odaklanan bir Iot şirketi olan trio mobil, araçlar başta olmak üzere bir çok makinayı online olarak takip edip ölçümlerini yapabilen sistemler geliştiriyor. Bir aracın hızı, yaptığı km, tükettiği yakıt, riskli sürüş durumları, ürünlerin araçla tasınırken bulundukları ortamın o anki sicaklığı gibi parametreleri 7/24 ölçümleyerek, bulut tabanlı sistemimize kaydediyoruz. Araclarin yanı sıra asansörler, jeneratörler, süpermarketlerdeki dolaplar gibi bir çok farklı makinanın ve teçhizatın da uzaktan yönetimini sağlıyoruz. örneğin; bir market dolabınin içindeki ürünün stok miktarından, sıcakliğına kadar verilerini olçüp raporlayabiliyoruz.”
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder