5.11.17

Atilla Dorsay-O Güzel Atlara Binip Gidenler-Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
Atilla Dorsay-O Güzel Atlara Binip Gidenler




DORSAY’DAN 40 ÖNEMLİ İSİM,

“Ülkesinin kültür meydanında cirit atmış tüm bu kişilikler, bu ülkeyi, bu halkı, bu coğrafyayı kavramamıza yardımcı olacaklardır.”


Türk ve Dünya sinemasına ışık tutacak ellinin üzerinde eseri bulunan,

Mesleki hayatının sinema yazarlığının elli yılını geride bırakan Duayen Atilla Dorsay kitap yazdıkca dinleniyor, gençleşiyor aslında dahada devleşiyor. “O Güzel Atlara Binip Gidenler” isimli son kitabında iz bırakan kimler yokki; Dorsay kitabı hakkında “Bu kitapta kendimce hayatlarını kişisel bir bakışla özetlemeye çalıştığım 40 önemli isim var. Bunlar öyle kişilerdir ki, bulundukları alemden topluma hep yeni şeyler sunabilir, sürprizler yapabilirler. Kendi adıma diyelim ki Yılmaz Güney, Ayşe Şasa, Çolpan İlhan, İlhan Selçuk, Vedat Türkali, Onat Kutlar, Şakir Eczacıbaşı, Tuncel Kurtiz. Vitali Hakko ya da  Zeki Müren üzerine söyleyecek şeylerim hep olacaktır. Belki ve gerekirse bundan sonra da...” Şeklinde devamının olabileceği işaretini veriyor.

11 Kasım 2017 tarihinde TÜYAP Kitap fuarında Remzi Kitap evi standında imza günü olarak belirleyen Dorsay “Kitaptaki kimi adlar, ilk bakışta çok ilgili gözükmeseler de birbirleriyle karşılıklı söyleşti, tartıştı, birbirlerini sanki bütünledi. Bazen beni bile şaşırtan biçimde!...


Örneğin Hakan Balamir’le Vedat Türkali, Ayşe Şasa’yla Yusuf Kurçenli, Sezer Sezin’le Lütfi Akad, Lütfi Akad’la Yılmaz Güney, Yılmaz Güney’le Attila Özdemiroğlu, Şakir Ezcacıbaşı’yla Onat Kutlar, Ülkü Erakalın’la Zeki Müren, Fikret Hakan’la Çolpan İlhan, Çolpan İlhan’la Attila İlhan, Metin Erksan’la Müşfik Kenter, Tarık Akan’la Halit Akçatepe ve başkaları, kimi yazılarda sanki diyalogdan yola çıkıp bir bütüne ulaşacaklar; bir olayı, bir  dönemi, bir süreci tanımlayacaklardır.”Şeklinde açıklama getirerek, gerisini okuyucularına bırakıyor.


Duayen Atilla Dorsay  “Tarihin ayni döneminde Türkiye denen dev çelişkiler ülkesinin kültür meydanında cirit atmış tüm bu kişilikler, bu ülkeyi, bu halkı, bu coğrafyayı kavramamıza yardımcı olacaklardır.”sözüylede noktalıyor.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder