16.11.17

Altın Yumurtlayan Kafalar-Girişimciler G3 Forum-Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
Altın Yumurtlayan Kafalar-Girişimciler G3 Forum

Altın Yumurtlayan Kafalar
 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, “Altın Yumurtlayan Kafalar” ana temalı, Girişimciler G3 Forum, 14 Kasım 2017 Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı salonlarında gerçekleştirildi.

 TOBB öncülüğünde, Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde, DenizBank ve Turkcell Arıkovanı sponsorluğunda, 7.’si düzenlenen Girişimciler G3 Forumda; Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy’un moderatörlüğünde Koç Inventram Genel Müdürü Cem Soysal, Turkcell İş Modeli Dönüşümü Müdürü Enis Yazırlıoğlu, Aslanoba Capital Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba ve Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı Ağ Başkanı Mehmet Buldurgan’ın panelist olarak katıldığı Yatırımcılar Paneli, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Turkcell Dijital Servisler ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz’un moderatörlüğünde  Mustafa Sandal, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in moderatörlüğünde Cem Yılmaz    Girişimci panelleri güne damgasını vurdu.
 Toplumun refah düzeyinin ve hayat standartlarının yükselmesine katkı sağlıyan büyük pay sahibi girişimcilik form Konuşmalarda; girişimciliği yaygınlaştırmak hedefli Girişimciliği destekleyen, girişim kültürü oluşturan, farkındalık yaratan çok önemli mesajlar vardı.
 Ekosistemin başarılı aktif kurumu TOBB’nin  Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Eskiden zengin olmak için milyarlarca dolar yatırım yapmak gerekirken, bugün bir bilgisayar ve iyi bir fikir yeterli. Geçtiğimiz yüzyıl kaynağı petrol olan 3. sanayi devrimi dönemiydi, bu yüzyılda ise kaynağı insan olan 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu yüzyılın amacı doğal kaynağa değil, fikri üreten insan kaynağına ulaşmak.”
G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, “Gelecek nesillerin büyük olasılıkla -iş dünyasının rönesansı- diye adlandıracağı bir dönemi yaşıyoruz.”
Denizbank genel müdürü Hakan Ateş, “Ekonomide büyümenin sınırları yükselen girisimci ruhuna bağlı- Türkiye ekonomisinin gelişiminde kritik öneme sahip sektörlerde öncü konumda bulunmamızın arkasında da bu girişimci ruh yer alıyor.”
Turkcell dijital servisler ve iş ortaklıkları genel müdür yardımcısı Ayşem Ertopuz, “Girişimciler, fikirlerini geliştirme ve ürüne dönüştürme aşamasında onlara yol gösterecek bir rehbere fazlasıyla ihtiyac duyuyorlar. Girişimcileri ve girişimci adaylarını iş dünyasıyla buluşturarak bir anlamda bu rehberligi onlara sağlayan G3 forum, çok önemli bir misyonu yerine getiriyor.”
Habitat kurucu başkanı Sezai hazır “Bugüne kadar 81 ilde 10 bin yüz yüze egitim, 5 milyon kişi ile etkileşim, 70 farklı eğitim içerigi, 40 ulusal proje, 14 gençlik merkezi, 2000 eğitmen, 27 bilişim akademisi, 6 ulusal kampanya, 5 ödül, 47 fikir üretme kampı ve start-up weekend kapsamında 5000 gönüllü aracılığıyla, 1300 kişiye yüz yüze eğitim verdik. 8-11 yas arası çocuklarin analıtık düşünme becerilerini geliştirmek için vodafone, finans bank ve microsoft ortaklıgı ile 55 ilde 300 gönüllü eğitmenle 16 bin çocuğa eğitimler verdik,”
Yasal çerçeve içinde, her pazar koşullarında finansmana erişim, destekleyici yatırımcıların düşüncelerini, hangi fikirlere yatırım yaptıklarını, girişimcilere ne şekilde yararlı olabilecekleri konusundaki; Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy’un moderatörlüğündeki panel çok önemliydi. Başarılı bir şekilde paneli yürüten Berrak Kutsoy panelistlerine çok değerli sorularla girişimcilerin fikirlerin gelişimini şekillendirecek açıklamalara vesile oldu.
Yine TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Formun sunumunu üstlenen G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Turkcell Dijital Servisler ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz’un moderatörlüğünde  Mustafa Sandal,
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in moderatörlüğünde Cem Yılmaz Girişimci panellerinde özellikle Ali Sabancı’nın sorduğu sorular Gençlerin zihinlerinde cevaplar buldu. İlham aldılar. Tam anlamıyla girişimcilik ruhunu içlerine yerleştirdiler.
 Genç girişimcileri mentorlarla buluşturan yuvarlak masa toplantılarında yaklaşık 1500’ün üzerinde girişimci ve girişimci adayı mentorlar ile bir araya geldi.İki masada bulunma fırsatı yakaldık Mentor Borsa İstanbul Araştırma geliştirme Direktörü Doç. Dr. Recep Bildik ve Gazeteci yazar Tv program yapımcısı Aynur Tartan girişimci adaylarına tecrübelerini aktardılar. Fikir alışverişi yapıldığı yuvarlak masada girişimciler kendilerine bir yol haritası buldular.
 yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder