30.9.17

Adana Yıldızlar Kaldırımı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Adana Yıldızlar Kaldırımı

Adana Yıldızlar Kaldırımı

Consolidated Terrazo Company adlı şirket tarafından 1958'de açılan, ABD Kaliforniya eyaleti Los Angeles şehri Hollywood Bulvarında bulunan, 2.400'den fazla yıldızın ismin oluşturduğu Şöhret Yolu benzeri Adana’da ‘Yıldızlar Kaldırımı’ adıyla açıldı.
Adana Yıldızlar kalırımında,12 ünlü kişinin isimleri “Ali Özgentürk, Menderes Samancılar, Aytaç Arman, Fatih Terim, Ferdi Tayfur, Şener Şen, Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Erol Büyükburç, Suna Kan, Orhan Kemal ve Abidin Dino.”
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 24’üncüsü düzenlenen Adana Film Festivali kapsamında, programda yer alan Yıldızlar kaldırımına ilgi oldukca büyükdü. Protokol konuşmaları sonrasında üzerindeki örtüler kaldırılan yıldız isimler gün ışığına gece göklerdeki eş yıldızlarıyla buluştu
Adana Belediye önündeki açılış tören konuşmaları yapan isimler arasında Yılmaz Güney’in kızı Elif Güney Pütün duygulu anını herkese yaşatdı. Gözlerindeki damlalara engel olamıyarak Babasının Adana için nefes olduğunu dile getirdi. Yaptığı kısa duygulu konuşmasında “Adana’nın her taşında toprağında Yılmaz Güney nefesi eser. Ben bunu buraya her geldiğimde yakından hissediyorum. Bu toprakların maraba oğlu, kömürcü çırağı bile olmaz denen ismini yaşatıyor ve bunu siz yaşatıyorsunuz” sözleriyle yüreklere Efsane Türk sinema oyuncusu Yılmaz Güney’in vakur ruhunu bir kere daha bilinç altı gönderme yaptı.
Erol Büyükburç’un kızı Evren Büyükburç babasının Adana için yazdığı şiirle hem babasının hemde kendisinin Adana’lı sanat severlere duygularını ifade etdi.
Orhan kemal'i yaşatmak adına günlüklerin, şiirlerin derlenmesi ve yayinlanmasi gibi oldukca başarılı çalismalar yapan Orhan kemal'in oğlu Işık Öğütcü babasının Bu toprakların  gerçeklerini yansıtdığını söyledi


Ödül yağan Babamın Kanatları En iyi erkek oyuncu ödülüne sahip Sinema oyuncusu Menderes Samancılar “Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Herşeyin farkındayız. Bu yıldızlar döşeniyorsa bu portakal çiçekleri kokusunu bize verip hayata yeniden bağlayabiliyorsa ve biz Adana’yı sevip kol kola giriyorsak geleceğimiz her zaman aydınlık olacaktır” sözleriyle birliktelik mesajları verdi.


Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Adana’nın o kadar çok değeri var ki bunlar Türkiye’nin her yerinde alnının akıyla temsil etmiştir. Adana’nın değerleri inşallah ileride bütün kaldırımları dolduracaktır” dedi


Adana sanat şehridir Adana sanat merkezidir sözleriyle Adana Halkının sinema tutkunluğunu her zaman dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü “Çeşitli festivallere ve Türkiye’nin tek karnavalına ev sahipliği yapan Adana’da sadece kendi ünlüleriyle bir festival yapsak bile bunu tek yapacak yer Adana’dır. Adana onun için çok bereketlidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ünlülerin katılımıyla ‘Yıldızlar Kaldırımı’ açıldı. Elif Güney ile yaptığımız söyleşide Paris’de Pedagog olarak hayatını devam ettirdiğini, Doğduğu yaşadığı topraklarda her zaman babasının sinema sevgisini tüm Adana’lılara sadece değil Türk halkına verdiğini bir idol olduğundan son derece kıvançlı olduğunu söyledi.
yilmazparlar@yahoo.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder