24.7.17

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 2017-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı


 Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışın ardından


Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımına 29 yıldır önemli katkı sunan, Dünyada kıtalararası yüzülen tek yarış olan ve geçtiğimiz yıl Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında kimler yokdu ki;


49 ülkeden 1000’i yabancı toplam 2 bin 200 yüzücünün katıldığı, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında; Geleneksel olarak bir gün önce yapılan yüzme gösterisinde bu yıl geçmiş yılların birincileri ve   “All Star Yüzme Gösterisi” olarak gerçekleşen yüzme gösterisine, Survivor Şampiyonu Ogeday Girişken ile WOWSA ödülünü elden teslim etmek ve yarışları izlemek için İstanbul’a gelen Amerikalı yüzücüler Doug Woodring ve Lexie Kelly’nin yanı sıra geçmiş yılların birincileri katıldı. Yaklaşık 6,5 kilometrelik mesafelik yarışı 84 dakikada kat eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da iki kıta arasını kulaçladı.


Spor yapmanın önemine dikkat çekmek ve Marmara Denizi’nde devam eden kirliliğe dair farkındalık yaratmak için yarışmaya katıldığını ifade eden Nuhoğlu, “Spor hem fizik hem de ruh sağlığımızı çok olumlu şekilde etkiliyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözü bu anlamda çok iyi bir örnek” diye konuştu. Üçüncü defa yarışmaya katılan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de haftanın belirli günlerinde hem yüzme hem de değişik sporlarla ilgilendiğini belirtdi.




Galatasay Yüzme Klubün yazücülerinden, çocukuğundan itibaren ödül zengini milli yüzücü Bahar Atamer’e yarışın bir gün öncesinden yüzücüler arasında rastlıyoruz. Yarışma hakkında sorumuza “Çocukluğumdan beri yüzme sporu ile iç içeyim. sağlıklı halk olması için sporla ilişkiyi artırmak şart.” Çocukların sanat ve sporla ilgilenmesi gerektiğini, sporun eğitim, kültür kadar hayatın her alanında özellikle iş hayatında çok önemli olduğunu vurguluyor. “Spor yapıldığında sağlam düşünelebileceği gibi iş hayatında sağlam bir iradeyle mükemmel performans,yakalıyabilir, çok başarılı olabilirsiniz.” yanıtı alıyoruz


All Star Yüzme Gösterisi Yüzücüleri;

9 yıl üst üste Genel Klasman birincisi,Genco Uçan 2000 birincisi Hakan Eskioğlu, 2002 birincisi Efe Erduran, 2008 ve 2015 birincisi Bertuğ Coşkun, 2009 birincisi Berkay Polat, 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 birincisi, Nilay Erkal Kadınlar Genel Klasman 2015 ve 2016 birincisi Hasan Emre Musluoğlu.
4 saat boyunca gemi geçişine kapatılan İstanbul Boğazında zorlu yarış sonrası, erkeklerde 50.58'lik derecesi ile Rus yüzücü Evgeniy Elisev kazanırken kadınlarda ise 54.57'lik derecesi ile Rus yüzücü Kristina Koçetkova birinciliğe ulaştı .

Organizasyon yetkilileri Yarış hakkında neler söyledi;


TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, “ Toplumsal spor farkındalığı yaratıyor.  ve ülkemiz için önemli bir tanıtımında büyük rolü var.”

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “TMOK organizasyonuyla yapılan ve 13 yıldır destek vermekten gurur duyduğumuz bu organizasyon sadece İstanbul ve Türkiye’ye değil; her iki kıtaya büyük değer sağlıyor.”
TMOK Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, “Bu olağanüstü deneyimi yaşamak için dünyanın hemen her bölgesinden gelen yüzücüler; spor yapma, iki kıta arasında kulaç atma ve sporun birleştirici, rekabetçi değerlerini deneyimleme olanağı buluyor”.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder