15.7.17

14 Temmuz Fransa bağımsızlık gün kutlamaları-14 temmuz 2017-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
14 Temmuz Fransa bağımsızlık gün kutlamaları-14 temmuz 2017

Yaşasın Fransa-Türk Dostluğu


Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği 14 Temmuz Fransa Bağımsızlık günü kapasamında Fransa Türk Elçiliğinde 14 Temmuz kutlamasını gerçekleştirdi. Kutlama kapsamında Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries evsahipliğinde verilen Resepsiyona Başta Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yabancı Elçiler, temsilciler, siyaset, iş, sanat dünyasının önde gelen isimleri, akademisyenler,yüksek rütbeli yerli yabancı subaylar,
elit çok sayıda davetli katıldı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries davetliler ile tek tek toklaşarak açılış konuşmasını yaptı.
Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Türk, Fransız ve İtalyan sanayicilerin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın kararlı teşviği sayesinde hava ve savunma alanında ilk anlaşmayı imzaladıklarını ve gelecek vadeden bu iş birliğinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
15 Temmuz'dan bir gün önce böyle bir etkinliğin yapılmasının resepsiyonu daha önemli kıldığını belirten Fries, "Resepsiyon, Fransa'nın bu ülkenin anayasal düzenini savunmak amacıyla mücadele eden Türk halkının olağanüstü yürekliliğini selamlamak için bir vesile olacak." dedi.
Fransa ve Türkiye'nin son yıllarda zalim terörün kurbanı olduğunu vurgulayan Fries, bunun iki ülke arasındaki iş birliğini artıracağını belirtti.
Büyükelçi Fries, "Geçtiğimiz yıl Eyfel Kulesi'nin Türk bayrağıyla ışıklandırılması, Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Fransız halkının Türk halkıyla dayanışmasını gösterdi." ifadelerini kullandı.
"Türk, Fransız ve İtalyan sanayiciler, sizin (Fikri Işık) kararlı teşviğiniz sayesinde hava ve savunma alanında ilk anlaşmayı imzaladı. Gelecek vadeden bu iş birliğinden büyük mutluluk duyuyorum. Stratejik ortak olan ülkelerimizin üstesinden gelmesi gereken sorunlar aynı. Dolayısıyla her zamankinden daha çok çalışmaya ihtiyacımız var."


Türkiye'de bulunan 500 Fransız şirketin 100 binden fazla istihdam sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Fries, dünyanın bu 17'inci büyük ekonomisine katkı vermeyi sürdüreceklerini anlattı.
 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye ve Fransa arasında savunma sanayisi alanında önemi çalışmalar yapıldığını belirtdi.
"Savunma sanayisi alanındaki iş birliğimizin en somut gelişmelerinden birisi, EUROSAM Konsorsiyumu ve Türk savunma sanayisi arasında hava ve füze savunma sisteminin birlikte geliştirilmesi ve üretilmesi konusundaki müşterek iradenin bugün öğleden sonra kayda geçirilmesi olmuştur.
Böylece, bu iş birliği içinde yer alan Türk, Fransız ve İtalyan şirketler, söz konusu sistemin, üç ülkenin ihtiyaçlarına göre tanımlaması için çalışacaklardır."
Fransa, İtalya ve Türkiye'nin, hava ve füze savunma sistemini her türlü tehdide karşı koruyabilecek sistemi birlikte geliştirmeye yönelik hedefleriyle ilgili "Araştırmayı, geliştirmeyi ve ortak üretimi kapsıyor. Bu, bir NATO şemsiyesi altında ittifak ilişkisi olan üç ülkenin yaptığı son derece çaplı ve büyük bir proje. Yani burada biz birlikte yol yürümeye başlıyoruz. Yürüdüğümüz yolun bizi sadece bu alanda değil, savunma sanayisinin diğer alanlarında da çok daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyoruz."dedi
İki Ülke milli marşların söylenmesiyle resepsiyon tüm gece boyunca müzik dans eşliğinde davetliler lezzetli fransız mutfağın özelliğini taşyan yemekleri tadarak keyifli saatler geçirdiler

yilmazparlar@yahoo.com
 .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder