8.6.17

Üsküdar’da Hayatı Kolaylaştıran Protokola Vefa-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Üsküdar’da Hayatı Kolaylaştıran Protokola Vefa-

Üsküdar’da Hayatı Kolaylaştıran Protokola Vefa

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da  birçok iftar programına ve kültürel etkinliğe imza atan Üsküdar Belediyesi, 6 Haziran 2017 Salı günü Burhan Felek Köşkü Bahçesi- Tebessüm Kahvesi’nde, İlçede görev yapan Protokola İftar verdi.

Üsküdar Kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, siyaset ve sanat dünyasından pekçok seçkin ismin davetli olduğu Protokol İftarında Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır başta olmak üzere yoğun bir katılım oldu.
Kuran-ı kerim Tilaveti ve duaların okunduğu iftarda, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmasında Üsküdar halkına hizmet veren Üsküdar’da hayatı kolaylaştıran önemli kurumlarında görev yapan müdürlerine iyi hizmetlerinden dolayı teşekkür ve takdirlerini bildirdi.
Ramazanda, ilk akla gelen ilçelerden olan Üsküdar sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de göz bebeği olduğu bu ilçeye nefes verenlerin hizmet edenlerin ayrıcaklı olduğu anlamda övgülerle konuşma yaptı. Her yıl ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği ilçe protokolüyle birlikde olmanın mutluluğu içinde, Kardeşliğin, huzurun, bereketin, paylaşıldığı ramazan sofraların güzelliklerini dile getirdi.
Bizim her gün binlerce Üsküdarlı vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptığımız sofralarımız oldukça bereketli oluyor. Bu akşamda Üsküdar’a hizmet eden dostlarımızla birlikteyiz. Bu iftar programları Üsküdar’a ayrı atmosfer ve güzellik katıyor. Bu kutsal Ramazanda temennimiz bu güzel kardeşliğin dostluğun hem artması hem devam etmesidir gibi özetle sözlerini sürdürdü

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında, iftar yemeğini düzenleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ve katılan davetlilere teşekkür etti.


Üsküdar’ın kutsal toprak olduğunu belirtip bu şehirde oruç tutmanın büyük bir fırsat olduğunun söyleyen Güler, Ülkemizde huzur içerisinde Ramazan ayını yaşadığımız için şükrediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz bundan sonra da devam edecek şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce şanına yakışır bir Belediye Başkanı olarak verdiği hizmetlerden dolayı Başkan Hilmi Türkmen”e takdirlerini bildirdi. Gençliği Üsküdar”da geçtiğini söyledi. “Bizim dönemimizde sokak iftarları vardı ve binlerce kişi hep birlikte Ramazan'da iftar yemeği yerdik.  Komşu, genç, çocuk, yaşlı ve zengin fakir ayırt etmeden aynı sofranın etrafında buluşup Ramazan'ın bereketini ve güzelliğini hep birlikte yaşardık” gibi sözlerle dostluğu kardeşliği vurguladı.

Masamızda bulunan Üsküdar Sağlık merkez doktorundan Kadınlara kanser taraması yapıldığını öğreniyoruz.


Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu’dan şubesi hakkında sorumuza, Toplum Destekli Polislik; suçlara karşı halkın bilgilendirilmesini sağlayan, suç oluşmadan önce suçu oluşturan nedenleri araştırarak önlemeye yönelik çalışmalar yapan, suçla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak çalışmalar yürüten ve olumsuz faktörlerin belirlenmesi ve giderilmesine yönelik, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmalar yapan Emniyet Birimidir. Şube Müdürlüğümüz kendi bünyesinde ve 39 İlçede faaliyet gösteren büro amirliklerinden meydana gelmektedir Şeklinde cevabı alıyoruz, 2017 yılı uygulanan projeler hakkında hakkında; Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı, Polis Candır Projesi, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı, Sultangazi Mehmetçik İlkokulu Kütüphane Projesi, Mağdur Destek Projesi

İSKİ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Fatih Turan ile  Alo 185 Çözüm Masası üzerinden yönlendirilen abone taleplerin hızlıca değerlendirildiğini, kayıt altına alınmakta ve çözüm üretilerek sonlandırıldığını öğreniyoruz.
7 gün-24 saat hizmet veren Alo 185 Çağrı Merkezi arandığında; İçmesuyu Arızaları, Kanalizasyon Arızaları, Sayaç Arızaları, Su Kirliliği, Susuzluk, Kaçak Su Kullanımı hakkında ihbarda bulunabilineceği bilgilerinide alıyoruz.

yilmazparlar@yahoo.com

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder