15.6.17

İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz'ın veda resepsiyonu-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz'ın veda resepsiyon-

Başkonsolosu Monika Schmutz’dan Buruk Veda

Orta Avrupa’nın Alp Dağlarında konfederasyon ülke Demokrasinin Pusulası Barış Ülkesi İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz başka yere atanması nedeniyle 14 haziran 2017 Çarşamba günü İstanbul Swiss Bosphorus Hotelde veda resepsiyonu verdi.


Resepsiyona, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Fener Rum Patriği Bartholomeos I. Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Beşiktaş Belediye Başkanı Erdal İnönü, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskoposu Aram Ateşyan, Beşiktaş Belediye Başkanı Erdal İnönü, Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto França, Romanya İstanbul Başkonsolosu Adriana Ciamba, Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Bushwalter,  Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk süren, Alarko yönetim Başkanı Leya Alaton, AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki Başta olmak üzere İş, ilim, sanat dünyasının ünlü kişileri istanbul’daki konsolosluklar, siyaset, ekonomi, diplomasi, akademi, cemiyet, kültür dünyası, idari makamlar, STK Başkanları, elit insanların oluşturduğu grup ve Türkiye’de yaşayan İsviçre vatandaşları katıldılar.


İki Ülkenin ikili ilişkilerinin artan gelişimi ve ekonomik gelişimler için hız kesmeden çalışmalarına devam eden İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz veda konuşması yaptı.




İstanbul’u Türkleri, çok sevdiğini, her konsolosun İstanbulda görev yapma isteğini her platformda dile getiren Kırgöz, Hiçbir zaman burada geçen güzellikleri unutmıyacağını özetleyen sözlerin ardından İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz’un bir Türk elçisi gibi görev yaptığı yerde de aynı sevgiyle sürdüreceğine inandığını ifade etdi.


Demokrasi, İnsan hakları, Siyasi ve askeri tarafsızlık geleneğini sürdürmeye devam eden Ülke İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz görevi esnasında Türkiye ile İsviçre arasındaki ticari- ekonomik ve diplomatik ilişkilerin olumlu bir tablo sergilenmesine olan katkısı kadar, sanat etkinliklerine imza atarak çok boyutlu performans sergiledi.



Swiss Hotel güvenlikden geçerken hemen arkamda İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz’un Eşi Yıldırım Kırgöz’u farketdim. Güvenlikde kurallara uyarak metal cihazlarını çıkartırken ben Güvenlik personeline Resepsiyon sahibi olduğunu hatırlatdım. Ancak Yıldırım Kırgöz asil davranış sergileyerek tam olarak güvenlikden geçti. Bu da ailenin nasıl bir asalete sahip olduğunun göstergesidir…


Türkiye’de 324’ün üstünde İsviçre firması faal 15 binden fazla kişiye istihdama katkı sağlamaktadır. 3 milyar İsviçre franktan fazla bir değerde yatırım gerçekleştiren İsviçreli yatırımcılar, Türkiye’nin MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Orta Asya ülkeleri için mükemmel konumda yer alması İsviçreli iş adamların merceği altına girdiğini görmekteler. Türkiye’de yabancı yatırım sıralamasında İsviçre 27. konumdadır.
Bakanlık verilerine göre  2015 yılında Türkiye’nin İsviçre ile ikili ticaret hacmi, 2014 yılına nazaran % 1,2 artarak, 8 milyar 122 milyon Dolar olmuştur. Anılan dönemde ihracatımız 5,7 milyar Dolar, ithalatımız ise 2,4 milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir.
İsviçre’de yaklaşık 60 civarında Türk firması bulunmaktadır. Ülkemizde İsviçre sermayesi veya İsviçreli girişimci ile ortak olarak kurulmuş firma sayısı ise 760 civarındadır. Bu firmaların büyük kısmı hizmetler ve imalat, diğerleri ise tarım ve madencilik alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. 2015 yılında 380.338 İsviçreli turist ülkemizi ziyaret etmiştir.

İsviçre’ya ait spesiyalitelerin oluşturduğu zengin büfeden konuklar ağırlandılar.


İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz’e yeni görevlerinde başarılarının devamını dileriz.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder