20.6.17

Aujourd'hui la Turquie Tropikal Pop-Up-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Aujourd'hui la Turquie Tropikal Pop-Up

Aujourd'hui la Turquie Tropikal “Pop-Up”
Galatasaray ve Paris Sorbonne, Beykent  üniversitelerinde dış siyaset dersleri veren, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Latif, genel yayın yönetmenliğini yaptığı Aujourd'hui la Turquie gazetesinin 12. yılını Moda’daki kendi ofislerinde çalışanlar ile kutladı.

Kutlamayı sanatla birleştiren, Aujourd'hui la Turquie Meksikalı, Tunuslu, Cezayirli, çalışanların el işciliği ile yaptığı Afrika-Güney Amerika tasarımlı sanatsal objeler, ve plastik sanat eserlerin sergilendiği Tropikal “Pop-Up” isimli etkinlik adeta minik sanat evine dönüştü.
Ofisde, Hüseyin Latif’in gerek ulusal ve uluslararsı siyaset kitapları gerekse günlük hayat kesitlerinden oluşan hikayeler birleşeni romanlarıda sergide yerini aldı.
Dostlarının ziyaret etdiği ofisde Hüseyin Latif’in kitaplarına göz gezdirirken kendisinden de bir iki cümleyle kitaplar hakkında tanıtım bilgilerini aldık.
Küreselleşen Dünya ve Değişen Türkiye
Çevre, küresel ısınma ve enerji konularından sağlık politikalarına, siyasal dinamiklerden uluslararası dengelere Türkiye'nin içinde ve çevresinde oluşan yeni yapılanmayı ayrıntılı bir şekilde inceleyen kitap."Uygar" Toplum konusu ve kim kimden uygar sorgulamaya, düşünmeye sevk eden kitap.
Çelişkiler Projesi BOP ve ABD'nin Türkiyeye Biçtiği Rol
BOP'un kaygısı, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin amaçladığı demokrasi midir yoksa ihtiyaç duyulan enerji kaynaklarını daha kolay kontrol edebilmek ve ele geçirebilmek midir? Bölge ülkeleri ve uluslararası örgütler bu yapılanmaya nasıl bakıyorlar? Bunlara cevap arayan bulan kitap.
Yazarın Defteri
Gerçek yaşamla düşsel dünya karışımı hikayelerden oluşan kitap.
Bitmemiş Hikayeler
Gelişmiş toplumlarda bireyleri en çok ilgilendiren aşk, sevgi, mutluluk gibi konularda kahramanlarının ruh halini sorgulaması,
Latif, Mavi Ölüm -Sence Aşk Nedir?-İstanbul Düşerken-İş Ararken Kazandıran Stratejiler- L’actualite comme un roman gibi daha pek çok esere imza atmış yazarlarımızdan. “L’actualite comme un roman” Bir roman gibi haberler adlı kitab ismi altında “Joue un morceau pour mon amour” Aşkım için bir şarkı çal ifadesi yar alıyor.
Ayrıca, Fatih Altaylı ile Teke Tek, Aujourd'hui la Turquie Gazetede makale yazan pek çok Fransızca ve Türkçe yayınlanmış eseri olan Dr..HYPERLINK "http://www.kitapyurdu.com/yazar/mireille-sadege/5303Mireille Sadege ile röportaj yaptıkları, Fatih Altaylı ile ilgili, Gazeteci olmak isteyenlerin, gazeteciliği öğrenmek isteyenlerin, Türkiye’yi anlamak isteyenlerin okuması gereken kitap. Mireille Sadege’nin “Temoin D’une Decennie de l’histoire” Tarihin on yıl Tanığı ismi altında “Evolution de la diplomatie turque et de ses liens avec l’UE relations franco et interrogations touchant la construction europenne” Franko-Türk diplomasi evrimi, Avrupa Yapısı ilişkileri sorgulamaları anlamında ibare yer alıyor.
Hüseyin Latif gizli, keşfedilememiş cevherlerimizden, Aujourd’hui la Turquie  gazetesinin takriben 5000 civarında abonesi mevcut. Yazılarında Türkiye'yi ve uluslararası ilişkilerini politik, ekonomik ve kültürel olarak işleyerek, Türkiye dışında  Fransa’  Belçika İsviçre  ve Kanada gibi ülkelerde dağıtılan, dışarıya açılan penceremiz. Aynı zamanda entelektüel bir oluşum olarak değerlendirilen, Hava Yolları’nın Business ve Premier class yolcularına sunulan gazetenin, çeşitli hava yolları uçaklarında yer alması hem prestijimiz, hem markamıza güç katan unsurlardan.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder