5.6.17

Adil Salih ‘’Onikiden(m)’’ Sergi -Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Adil Salih ‘’ Onikiden(M)’’ Kişisel Resim Sergisi

       Adil Salih ‘’Onikiden(m)’’  Sergi

Beyoğlu, Asmalımescit Mah. Sofyalı Sokakda bulunan  Galatea–Art Sanat Galerisi 31 Haziran 2017 tarihine kadar Adil Salih’in ‘’Onikiden(M)’’ İsimli Resim Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor.

Yoğun bir konuk katılımla açılış yapan sergide her resim göreceli ilgi olurken herkes kendisinde bir şeyler bulduğu, bütünleştiği eserler önünde hatıra fotografı çektirmekden kendini alamadı. Açılışda Toros-Barbaros ikilisinin sunduğu mini konseride ekleyince sanatseverler keyifli bir zaman geçirdi.

Kendisini ifade etmesini istediğimizde; Resmi kültürel referansların, tanıklıklarının, yaşadıklarının, hayatına giren, çıkan ve iz bırakan olayların bir karışımı olduğunu, Hayatın bizzat kendisinden beslendiğini,   Yaşadıkları birebir yer almasa da, renk olarak, duygu olarak mutlaka resmini etkilediğni, dönüştürdüğünü söylüyor. Galeri Sahibi ve kuratör felsefesi hakkında ağırlıklı olarak hep bu günü görüyoruz resimlerinde ama hep bir geçmiş tadı ve dün duygusuyla. O dünü bugüne dahil ederek ileriye bakıyor ve soruyor: ‘’ Yarına bugünden geçilmiyor mu?’’ diyor.
Yine sanatcı dostunun açıklaması; Eserlerinde ‘’Erken anıları’’ figür olarak uzaklaşıyor belki, ama davranış olarak çocukluğunun yalnız odalarını hala izlemek mümkün, belki en renkli, en kalabalık ve şenlikli resimlerinden birinin köşesinde  oturan dalgın bakışlı bir genç kızın yapayalnızlığında…


Gelenekten besleniyor disiplini eleştiren bir tarzi var. Bunu soyuta kaçmadan, formlarla oynayarak biçimleri zorlayarak deforme ederek yapıyor. Ve zorlayışı özellikle son zamanlarda resmiyle sınırlı kalmıyor, kadraja taşıyor. Elipsle, yuvarlaklar.T biçimli tuvaller, Adil Salih’in sorgulama, varolanı değiştirme, sığmama, taşma ve sonuçta duvarları yıkma çabaları… Dışarıda güneş var. “şekinde sanatcı dostu Adil Salih’I tanımlıyor.

Adil Salih ‘’ onikiden(m)’’ isimli kişisel resim sergisi 31 Haziran 2017 tarine kadar Galatea Art Gallery’de sanatseverlere açık olacak.
yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder