6.4.17

Kanserden Hızlı Davran-Sim Aslanoğlu Haberi


PARLAR MEDYA  
Kanserden Hızlı Davran

Kanserden Hızlı Davran

Türk Kanser Derneği (TKD) tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında düzenlenen basın toplantısında derneğin projeleri ve faaliyetleri paylaşıldı. TKD kurulduğu 1964 yılından itibaren erken teşhis,  tarama, tedavi, takip, palyatif bakım, ikinci görüş, hasta hakları bilgilendirmeleri ve psikolojik destek konusunda yardımcı oluyor.
TKD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, onkoloji alanının öne gelen isimleri Op. Dr. Murat Atay, Prof. Dr. N. Cem Balcı, Prof. Dr. Sezer Sağlam, Op. Dr. Zeynep Civelek Çaynak ve Doç. Dr. Soley Bayraktar’ın yanı sıra Linet ve Zuhal Topal’ın da katılımıyla Basın toplantısı gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TKD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, 2017 projeleri hakkında bilgiler paylaştı. İstanbul’da ikamet etmeyen, ancak kanser tedavisini burada gören ve maddi imkanı olmayan kanserhastalarına, refakatçileri ile birlikte ücretsiz konaklama olanağısağlayan MucizeEvi projesi; Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek işlek caddeler, parklar ve AVM’ler gibi kentsel yaşam alanlarında ücretsiz kullanıma açık emzirme kabinlerinin kurulması projesi; gönüllü destek için profesyonel platform kurulması; Tüm Türkiye’de ücretsiz Meme Kanseri taraması; Sağlıklı çocuk, Sağlıklı Türkiye projesi kapsamında eğitici tiyatro oyunları; Kahraman Kemoterapi Kutuları projesi; anlaşmalı e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin küsuratları yukarı yuvarlanarak elde edilen gelir ile derneğe kaynak yaratılması; yerli tohumlarla üretim yapılan bahçeler yaratılan Çatalca Yerli Tarım Projesi ve yakında dernek bünyesinde açılacak olan Meme Kanseri Tarama Merkezi projeleri hakkında detayları paylaştı.
Doç. Dr. Soley Bayraktar (Memorial Sağlık Grubu Medikal Onkoloji ve Hematoloji), son yıllardaki gelişmeler sonucunda yeni ilaç ve kemoterapi protokolleri ile teşhis ve tedavi konusunda çok olumlu sonuçlar alındığını vurgulayarak, özellikle lösemi ve lenfoma’da başarı oranlarının çok yükseldiğine dikkat çekti.
Prof. Dr. Sezer Sağlam (Gayrettepe Florence Nighingale Hastanesi Medikal Onkoloji), sindirim sistemi kanserleri ve tedaviler ile, kanser aşıları konularında bilgi aktararak erken tanının ve düzenli taramanın önemine vurgu yaptı. Yeni teknolojiler ve ilaçlar sayesinde mide, pankreas, kolon ve rektum kanserlerinde başarı şansının arttığını anlattı.
Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Murat Atay, Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Türkiye projesi kapsamında eğitim kurumları ve spor dernekleri ile yapılan işbirliği sayesinde çocukların eğitilerek ailelerin de sağlıklı yaşamasını sağlama hedeflerini anlattı.
Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. N. Cem Balcı, yeni görüntüleme teknolojileri ve düşük radyasyonlu cihazlar konusunda bilgiler aktardı.
Türk Kanser Derneği basın toplantısına katılan ses sanatçısı Linet, dernek yararına planladıkları konser için tüm sanatçı arkadaşlarına gönüllü destek için çağrıda bulundu.
TV Programcısı ve Sanatçı Zuhal Topal, toplum genelinde farkındalığın önemine dikkat çekti.

info@parlarmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder