10.4.17

Atilla Dorsay-50 Unutulmaz Film-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Atilla Dorsay-50 Unutulmaz Film-

50 Unutulmaz Film
50’den fazla kitap yazan, 50 yıl sinema yazarlığı olan, Duayen Atilla Dorsay’ın son çıkan “50 Unutulmaz Film” isimli kitabı


Türk sinemasına eleştirileriyle çok şey katan, sinemaya unutulmaz emekleri geçen, sinemacılara engin bilgileriyle ışık tutan, feyz veren, sinemaseverler ve okurlarına 50 yılda 50’den fazla kitap eseri sunan, 50 yıllık yazı emekçisi, Duayen yazar, unutulmaz kimlik Atilla Dorsay’ın “50 Unutulmaz film” isimli son kitabıda, gerek üniversitelerde okutulan diğer kitapları gibi yer alırken, sinema yazarı ve eliştirmenlerede klavuzluk edecek adeta pusula bir kitap niteliğinde. 
Yaşamında sürekli çıkış grafiği gösteren, yazar Dorsay’ın kalemin ucunda gizli değerini, edebiyatın derin içgörülerine götüren, sinema Dünyasını bu kitap  üzerinden okuyarak, çok konuşulan, çok konuşulması gereken filmleri gündeme getirmeyle hatırlatan, sinema filmlere ait anlamlı noktalar içeren eserde, bulacaksınız. 
Türk ve dünya sinemasının usta eleştirmeni gazeteci-yazar Atilla Dorsay, yazarlığın yolculuk olduğunu, bir hedef varış noktası olmadığını sürekli dinamik fiziksel ve zihinsel enerjisiyle bizlere örnekleyen ölümsüz kitap servetine, başarılarına bir yenisini daha ekledi.
50. Meslek yıldönümünde sessiz sedasız erdemli davranış sergileyen, tevazuyla bütünleştiren, büyük sinema ruhlu ve o kadarda derin sinema aşkı olan dev yetenek, Duayen Dorsay’ın muhteşem son kitabı almanız ve okumanız gereken belli bir etkiye sahip. 
İlk fimle son film arasında, kimlikleri verilen filmlerin, kuralları belli perspektifle yönlendirilmeden, birbirinden farklı bakış açısıyla, önyargılara esir olmadan, yazıya geçmiş seçkin yalınlık, dürüstlük, anlaşılır bir sanatsal yaklaşım içinde akıcı bir üslupla sunulan, filmlerin değerini, içsel önemlerini keyf alarak okurken anlıyorsunuz.
Dile kolay tam tamına 50 yılını sinema yazarlığına adamış bir araştırmacı gazeteci yazar, çalıştığında, yazdığında rahatlıyor ve bilgilerini paylaştıkca dinleniyor.      

Eser, sinemacılara yararlı olabilecek, iyi ve kötüyü ayıran anlaşılabilir büyük kitlelere yarar sağlayabilecek nitelikde bir değere sahip.

Taraf ve yozlaşmanın egemen olduğu, sıkışıp kalınan sığ kültür ortamında, bağımsız olabilmek adına, eleştirmenlerin kendi sığındığı limandan çıkıp, özgüvene sahip olarak saygınlık kazanacağı denize açılacak ilhamı alabileceği bir eser. 
Bir Dizi kitap serisine yenileri ekleneceğini umduğumuzun Duayen Dorsay’ın bu kitap başlığında yazdığı “Sinemanın Hazineleri” gibi bu eserde bir hazine.  
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder