17.3.17

2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi: Sanayi 4.0-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi: Sanayi 4.0

Entegrasyon için “Dijital Dönüşüm Kaçınılmazdır”
2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi: Sanayi 4.0 – Üretimde Dijitalleşme“   15 - 16 Mart 2017 tarihlerinde  Le Meridien İstanbul Etiler'de gerçekleştirildi.
Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik’in açılış konuşması ile başlayan zirvede Hülya Gedik  “Önümüzdeki Süreçte Rekabette Geri Kalmamak ve Dijital Dünya ile Entegrasyon için Dijital Dönüşüm Kaçınılmazdır”dedi

Isinay Kemmler Global Success Club CEO , Prof. Dr. Thomas Clauß, Philipps Universite,   Prof. Dr. F. Lehmann Mercedes-Benz Teknik Müdür, Türk A.S, Hülya Gedik, Gedik Holding Prof. Dr. Taşkın Koçak, Cengiz Ultav, Dr. Jan Bredau Kurt Schreier,   Consultant at Bosch  Dr. Jan Bredau, Dr. Andreas Gallasch, Türk A.S.den Ekrem Bulur, gibi isimlerin konuşmacı olduğu zirvede iki ülkeden yenilikçi ve üretici şirketlerin, kurum ve kuruluşların kıdemli yöneticileri, sanayicileri ve bilim insanlarını üretim sanayinde dijitalleşme konularının tartışılması ve kalıcı işbirliklerinin kurulması noktasında bir araya getirildi.

Global Success Club  organizasyonunda gerçekleştirilen 2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi ile bir kez daha, iki ülkeden yenilikçi ve üretici şirketlerin, kurum ve kuruluşların kıdemli yöneticileri, sanayicileri ve bilim insanları, üretim sanayinde dijitalleşme konusunun tartışılması ve kalıcı iş birliklerinin kurulabilmesi amacıyla İstanbul´da bir araya geldi.
 Almanya Federasyonu Eğitim ve Araştirma Bakanliği tarafından desteklenen zirvenin bu yılki ana konusunu Sanayi 4.0 – Üretimde Dijitallesme oluşturdu. Zirvenin ilk gününden itibaren interaktif paneller sunudu Katılımcılara network imkanı sunan “Innovation Lounge” bölümü yer aldı. Böylelikle Katılımcılar inovasyon iş birliklerinin ötesinde Almanya´da yatırım fırsatları icin de arastırma yapabilme ve fikir edinme şanslarına sahip oldular.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Türk-Alman endüstriyel ilişkilerinin köklü geçmişini hatırlatarak başladığı konuşmasında 4. Endüstri Devrimi: Sanayi 4,0, dijital dönüşüm ve yakın gelecekteki etkileri üzerine görüşlerini sundu.


Zirve kapsamında katılımcılara dağıtılan, İstanbul Gedik Üniversitesi yayınlarından çıkan John Markoff ‘un Sevgi Dolu Makineler adlı kitabına da değinen Hülya Gedik “4. Sanayi Devrimi ile birlikte artık “ dijital çağı “ konuşuyoruz. İletişimimiz, pratik ve taşınabilir olmasından dolayı akıllı telefonlara dönüşmüş vaziyettedir. İş hayatımızda da her alanda dijitalleşmeye doğru dönüşüm yaşamaktayız” diyerek dijitalleşmenin firmaların iş yapış şekilleri ve organizasyonlarında önemli değişimler yaratacağını vurguladı.


Tübitak bilim ve teknoloji ödüllerinin de sahibi, ABD Colorado Universitesi , İsveç (Uppsala Üniversitesi, Kanada Ecole Polytechnique de Montreal da araştırıcı olarak çalışmış olan, Güneş enerjisi ve uygulamalı üretimi üzerine ArıTeknokent altında bir start-up firma  Selektif Teknoloji’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı, Istanbul Teknik  Universiteden Prof. Dr. Figen Kadırgan’ın moderatörlüğü üstlendiği  Belig Üstüner, Nedex CEO, Iffet Türken,  Tırsan Treyler A.Ş., Prof. Dr.Şener Oktik, Şişecam Grup panelistlerin katıldığı panelde Oturumda Tırsan ve Şişe Cam gibi iki değişik sektörde yer alan firmanın Almanya’da üretim ve araştırma bazında yaptıkları çalışmalar anlatıldı. Almanya ile işbirliğinin taşıdığı fırsatlar değerlendirildi.Bu firmaların Endüstri 4’e yaklaşımları da tartışıldı.

Gala yemeğinde ödüller takdim edildi. İkinci gününde ziyaret edilen organize sanayinde uygulanan 4.0 Endüstri yerinde gözlemlendi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder