16.4.16

TET 2015 İhracat Başarı Ödülleri-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
TET 2015 İhracat Başarı Ödülleri



TET 2015 İhracat Başarı Ödülleri


Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) ihracat Başarı ödülleri 15 Nisan 2016, Cuma günü Ataköy Hyatt Regency Hotelde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.


‘Beyaz Eşya’, ‘Elektronik’, ‘Elektrik Üretim Dağıtım Ekipmanları’, ‘Kablo’ ve ‘Hizmet’ kolları olmak üzere 6 sektörün en çok ihracat geliri elde eden şirketlerine ödül verildi. 


Türkiye Genelinde Elektrik Elektronik sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren Vestel Ticaret A.Ş., Arçelik A.Ş. ve BSH Ev Aletleri San. Tic. A.Ş. de oldu.


2015 yılında yaklaşık 11 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan Elektrik Elektronik ve Hizmet sektörlerinde en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri verildi. Kültürel Hizmetler TV Dizi Sektörü’nde ‘En Çok İhraç Edilen’.  ‘Kara Para Aşk’, ‘Karagül’ ve ‘Fatma Gül’ün Suçu Ne?’  3 dizinin başrol oyuncuları, yapımcısı ve dağıtım firması ödüle lâyık görüldü.


Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine sektör olarak önemli bir pay ile katkı sağlamayı hedefleyen Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) 2015 Yılı İhracat Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül gecesine; TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi  TET Başkanı Fatih Ebiçlioğlu ile sektör temsilcileri  katıldı. 


TET Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, TET 2015 İhracat Başarı Ödül töreninde yaptığı konuşmasında  “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında ihracatın büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz. Bunu rakamlarla da teyit edebiliyoruz. 2015 yılında sektörümüz yaklaşık 11 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Ancak bu rakamları yeterli görmüyoruz. Daha ileriye, daha yukarılara çıkabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 6 yıl önce başladığımız TV dizilerinin ihracatında bugün 200 milyon dolarlık bir pazara ulaşmış bulunuyoruz. 2023 hedefimiz doğrultusunda bu rakamları 750 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz.” Dedi.


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi 2023 ihracat hedefleri ve enaz 10 marka yaratmak için büyük performans sergilediklerini, hedefe ulaşabilmak için daha katma değerli ürünlerin önemine dikkat çekti. 7 milyarlık ihracatıyla  THY10 markadan biri olacağını işaret etti.


2015 yılında Beyaz Eşyanın en çok ihracat gerçekleştiren Beyaz Eşya sektörünün yaklaşık 3 milyar 122 milyon dolarlık cirosuyla birinciliğini Arçelik A.Ş. aldı. ikinci BSH Ev Aletleri San ve Tic. A.Ş. üçüncü şirket. Vestel A.Ş.


Elektronik sektörü ödül kategorisinde birinci Vestel Ticaret A.Ş.  ikinci Arçelik A.Ş, üçüncü BSH Ev Aletleri San. Tic. A.Ş.  


Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları sektörünün ihracat şampiyonu Alstom Grid Enerji Endüstrisi A.Ş. ikinci Siemens San. ve Tic. A.Ş. üçüncü Schneider Elektrik San. ve Tic. A.Ş.   


2015 yılı  yaklaşık 1 milyar 710 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Kablo sektöründe birinci Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş, ikinci Atom Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. üçüncü Nexans Türkiye End. Tic. A.Ş.   


TET 2015 İhracat Ödülleri Türkiye Hizmet sektöründe birinci THY ikinci Hilal Trans Uluslararası Nakliyat A.Ş üçüncü Netaş Telekomünikasyon A.Ş.  


Kültürel Hizmetler alanında 2015 yılında ortalama 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Sektör, 2023’te bu rakamları 750 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyor. 


Kültürel Hizmetler alanında 2015 yılında en çok ihracatı yapılan dizi, Başrol oyuncusu Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek olan ‘Kara Para Aşk’ dizisi birinci. Yapımcısı Ay Yapım olan dizi ATV’de yayınlanmış, Dizinin dağıtımını ITV – Intermedya gerçekleştirmişti.


İkinci, Başrol oyuncuları Ece Uslu, Mesut Akusta ve Mert Yazıcıoğlu olan, yapımcılığını Avşar Film, dağıtımı  ITV – Intermedya’nın  yapmış olduğu ‘Karagül’ dizisi , Fox TV’de yayınlanmıştı.


Üçüncü Fatma Gül’ün Suçu Ne? Kanal D’de oynatılan   Başrol oyuncuları Beren Saat ve Engin Akyürek olan yapımcısı  AY Yapım dağıtımı Kanal D yapmıştı.


Ülkemizin Kültürel Hizmetler; Görsel İşitsel Yayın, Telif ve Lisans Hizmetleri ihracatına katkıda bulunan ve Yazdığı çocuk kitaplarıyla Türkiye’de de büyük beğeni toplayan Yurtdışında eseri en çok yayınlanan, kültür ödülü yazar Aytül Akal’a verildi. 



yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder