8.4.16

RÖNESANS HOLDİNG-SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ TASARLA-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
RÖNESANS HOLDİNG-SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ TASARLA



 SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ TASARLA

Dünyanın en büyük gayrimenkul şirketleri listesinde 37’inci sıraya yükselen Rönesans Holding, bu yıl 2.sini düzenlediği "sürdürülebilirlik" kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasında ödül kazananlar muhteşem törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni, Başta, Dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Christopher Pillet, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp,Türkiye’nin önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar gibi isimlerin katılımıyla, 5 Nisan 2016 Salı günü, tarihi Bomonti Bira Fabrikası Babylon tesislerinde  gerçekleşti.
Ödül tören öncesinde öğrencilerin workshop yapmalarını sağlamak üzere resepsiyon verildi. İlgililerin verdiği bilgilere göre “Geleceği Tasarla" yarışmasına 125 farklı üniversiteden 954 grup ve 1930 kişi başvurdu.
"Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması     mimarlık ve mühendislik olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmadan güdülen amaç, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun çevre dostu sistemlerin kullanıldığı tasarım ve projelerin oluşturulmasıydı. Rönesans Holding'in yarışmasına başvuran projeler, İTÜ, ODTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi, Gazi, İnönü ve Gebze Teknik üniversitelerde görev yapan ve her biri farklı branşlarda uzmanlaşmış öğretim görevlilerinin yer aldığı yarışmanın jürisi şu isimlerden oluşmuştu.
Mimarlık Yarışması Seçici Kurulu;
İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. H. Murat Günaydın,Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Gülay Zorer Gedik, Mimar Sinan Üniversitesi Prof. Dr. Kemal Çorapçıoğlu, Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Füsun Demirel, İstanbul Teknik Üniversitesi Doç. Dr. Hatice Sözer
Mühendislik Yarışması Seçici Kurulu;
İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Alper İlki, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Raşit Turan, Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi Prof. Dr. Bülent Akbaş,İnönü Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Boğaziçi Üniversitesi Doç. Dr. Serdar Soyoz
Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Dünyaca ünlü Fransız Mimar Christophe Pillet, Türkiye'nin en önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar kazananlara ödüllerini verdiler.
Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Ödül töreninde yaptığı konuşmasında,  "Anadolu'nun değişik köşelerinden gelen pırıl pırıl genç mühendis ve mimar adayı arkadaşlarımızın algılarını daha da açmak, onlara yeni vizyonlar ve görüşler kazandırmak ve onları sektörümüzün başarılı birer bireyi olarak ülkemize kazandırmak bizim için çok önemli" dedi.
Dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer almak için Rönesans Holding'in geleceğin mimar ve mühendislerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, "Biz takım çalışmasına ve birlikte üretmenin gücüne her zaman inandık. Bu nedenle gelecekte birlikte çalışacağımız gençleri yüreklendirmeye devam edeceğiz ki onlar bize daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir bir gelecek versin" açıklamalarında bulundu.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, "Genç, enerjik, özveri ile çalışan, işine tutku ile bağlı, dinamik ve güvenilir kişilerden oluşan Rönesans Holding'in, gelecekte de Türkiye ve yurt dışındaki projelerde bu vizyondaki gençlerle birlikte ilerleme hedefi bulunuyor. Türkiye'nin her köşesindeki genç potansiyelleri keşfettik ve bu bize gelecek için daha da büyük bir umut verdi. Dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olabilmek için bu genç arkadaşlara ihtiyacımız var" dedi Ilıcak Kayaalp, ayrıca  “Türkiye’de mimari, inşaat ve tasarımda “sürdürülebilirlik” alanını sahiplenmekten mutluluk duymaktayız. Tarafımızdan gerçekleştirilen, her yıl binlerce üniversite öğrencisine dokunma fırsatı sağlayan bu projeye büyük ilgi gösterilmesinden gurur duymaktayız. Rönesans olarak geleceğin ancak gençler tarafından sürdürülebilir kılınacağına inanıyor ve tüm projelerimizi bu vizyonla gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, gelecek nesillere “sürdürülebilirlik” kavramını benimsetmek amacıyla çıktığımız bu projenin kendisini de sürdürülebilir kılmak. Sadece 2 yıl içinde, 17 farklı ilde, 27 üniversitede 6500 öğrenciye dokunmuş olmamız, vizyonumuzun ne denli doğru kurgulandığını gösteriyor. Gelecek hedefimiz ise çok net; 5 yıl içerisinde 10 bin öğrenciye ulaşmak.”şeklinde bilgiler verdi.

Fransız Mimar Christophe Pillet,  "Kendinize inanın, trendlere değil. Tasarım ile hedefim insanların daha iyi bir yaşam beklentisini gerçeğe dönüştürmek. Bunu yaparken ben kendi adıma, yaptığım tasarımların işlevsel olduğu kadar, yalınlık taşımasını da önemsiyorum. Workshop çalışmasında da geleceğin mimar ve mühendislerine kendi deneyimlerimi aktarmak benim için çok önemliydi. Rönesans Holding'in bu başarısının diğer müteahhit şirketlere örnek olmasını diliyorum."
Mesajlarını verdi.

Mimarlık dalında, birincilik ödülü kazanan isim Gazi üniversitesinden Gökhan Hezer oldu. İkincilik TOBB Ekonomi ve Teknik üniversitesinden Özge Ceylin. Üçüncülük ödülü  Anadolu üniversitesinnden Yakup Akgöçmen, Tauhid Hasan ve Ali Tuğay'ın oluşan takım.

Mansiyon ödülü Çankaya üniversitesinnden Ayşen Çerşil.

Mühendislik dalında  birincilik ödüle Uluslararası Antalya üniversitesinnden Müge Develier, Mustafa Ekicim, Farzona Abidova, Mehmet Safa Karahan ve Hüseyin Özer'den oluşan takım layık görüldü.

İkincilik ODTÜ'den Cevat Efe Şahin, Cem Dağdeviren, Duygu Arslan ve Furkan Sivri'nin oluşturduğu takım.
Üçüncülük Uludağ üniversitesinnden Orhan Melih Rızvanoğlu.
Mansiyon ödülünü Abdulrezzak Erbalcı, Alper Özmen ve Mustafa Pala'dan oluşan Fırat Üniversitesi takım kazandı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Özel Ödülü Cumhuriyet üniversitesinden Merve Sancılı ve Karadeniz Teknik üniversitesinden Eyyüb Arslan, Feyza Nur Durmuş ve Gülname Uzun'un oluşturduğu takımın oldu.


Parasal ödüller; birinciye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye 14.000 TL ve mansiyon olarak 10.000 TL olarak belirlendi. Ödül alan öğrencilere aynı zamanda, Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da sağlanacak.

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Füsun Demirel ile workshop toplantısında kendisiyle yaptığımız söyleşide  “2015 yılı Rönesans Holding " Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" Öğrenci Mimari Proje Yarışmasına Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler. Dolayısıyla 1. lik ödülüne Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi layık görüldü. Elbette bu başarı başta beni gururlandırdı. Bu tür yarışmalar öğrencilerin motivasyonunu artırmakta ve geleceğe hazırlamaktadır. Bu bağlamda dileğim bu tür yarışmaların artırılması yönünde olacaktır. Dolayısıyla yarışma fikrinin mimarı; Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp'a teşekkürü bir borç biliyorum.”şeklinde kendisinin yorumunu aldık.

Ayrıca kendisinin projelerini sorduğumuzda;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Salonu, Akustik Değerlendirme Raporu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Milletvekilleri Odaları Akustik Projesi,
Cumhurbaşkanlığı Binası, Dinleyici Salonları  Akustik Değerlendirme Raporu, Genelkurmay Başkanlığı, 1000 Kişilik Konferans Salonu, Akustik Projesi” gibi daha birçok çalışmalara imza atdığı cevabı aldık.
Ödül tören Müzik ve dans dolu performansıyları ile Dünyaca ünlü Amerikalı sanatçı Danna Leese'nin sahne almasıyla devam etti. Katılımcılar doyasıya eğlendiler gecenin tadını çıkardılar.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder