2.3.16

GALERİ EKSEN MUTLULUK ZEHİRLENMESİ SERGİ -YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
MUTLULUK ZEHİRLENMESİ

MUTLULUK ZEHİRLENMESİ  

Zafer Karakuş küratörlüğünde, Ayla Yakıcı, Başak Tiryaki, Rosy Maçoro, Yeşim Önde, Güzin Tangör, Müge Denizer, Makbule Topcuoğlu, Nazan Aksaray, Bilgün Argındoğan, İpek Çınar Uzun, Seyan Demir, Zafer Karakuş, Metin Topa, isimli sanatçıların eserinden oluşan konsepti “Mutluluk zehirlenmesi” olan karma sergi, 29 Şubat 2016 pazartesi günü Nişantaşı Galeri Eksen'de izleyici ile buluştu.

Sorduğumuzda mutluluğu, “Hayat felsefemiz ve yaşam tarzımız mutluluklarımızı belirliyor. Mutluluk ne en yüksek dağın tepesinde ne de yerin yedi kat dibindedir. Mutluluk ruhumuza kodlanmıştır.” Farklı gözlerle bakmayı, algılamayı ve farklı hissedişi gerektirdiğini söylüyorlar. Sanat yapıtı gözlerle algılayıp ruhda hissedebilmek o zaman zengin duygu ve düşünce başka bir aleme sürüklediğin felsefesinide yapmayı ihmal etmiyorlar. Maksim Gorki’n “Mutluluk kimsenin bilmediği fakat herkesin arzuladığı, erişilmesi güç bir hayal gibidir.” Montesquieu’un “Mutluluk, varacağımız bir istasyon değil, bir yolculuk şeklidir.” Hermann Suderman’ın “Mutluluk çok yakınımıza gelse bile onu göremeyiz, daima onunla insan arasında bir sis tabakası bulunur.” La Rochefoucauld’un “İnsanların mutlulukları ya da mutsuzlukları, kaderin olduğu kadar da karakterlerinin eseridir.” dediği gibimidir? mutluluk.. 
O zaman zehirlenme ne oluyor..

Sanatcılardan Makbule Topcuoğlu,resimlerin manifestosunu öğrenmek istediğimizde “Benim için resim yapan için de bakan için de özgürlüğün ta kendisidir.Bu yüzden kurallarla yasaklarla sınırlanamaz. Ben duygularımı, düşüncelerimi, güncel ve sosyal hayattan aldığım etkileri renklerle ifade etmeye çalışıyorum. Bunu yaparken de izleyiciyi özgür bırakmaya ve biraz da düşünmeye sevketmeye çalışıyorum. Anlatmak istediklerimi renk lekelerin arasına gizliyorum. Bu her bakanın kendine göre yorumlamasına fırsat veriyor. Kısaca benim resimlerimi her izleyen kendi bilgi kültür ve sosyal yapısına göre farklı yorumluyor. Ben resim yaparken yaşadığımı hissediyorum. En mutlu olduğum anlar resim yaptığım zamanlar.” Şeklinde ifade ediyor.

İtalya Forli  Venice  Fuar ve sergiye katılacak olan Ressam Ayla Yakıcı ise “   
Soyut ve ruhsal sanatın temsilcisi olup sanatında  evrenin sonsuz hedefleriyle yaratıcı süreci sorgular  bunun için evrenin sonsuz bilgi ve gelişme boyutunu yorumlayarak evren ve sanatın bırlıkde yol izlemesini vurgular” sözleriyle kendi sanat tanımını yaptı. 

Sergi, 29 Şubat- 15 Mart tarihleri arasında pazar günleri hariç her gün, Aşkın Önder’in sahbi olduğu Galeri Eksen’de ziyaret edilebilir.

yilmazparlar@yahoo.com







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder