10.3.16

Erişler Gıda, Sapphire Eks Mutfak akademisi-Sultan sofraları-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Erişler Gıda, Osmanlı mutfağını, Sultan sofralarını geri getiriyor.

ERİŞ UN İLE SULTAN SOFRALARI

Erişler Gıda, Osmanlı mutfağını, Sultan sofralarını geri getiriyor.

50’den fazla ülkeye ihraç ettiği yüksek kalite unları ile Türkiye’nin önde gelen un ihracatçılarından Erişler Gıda, Kaybolan kültürü yeniden canlandırmak adına kurumsal sorumlulukla mükemmel bir projeye imza atıyor.
Erişler Gıda, Sapphire Eks Mutfak akademisinde 9 mart 2016 Çarşamba günü Osmanlı Mutfağı’nda Sultanlar için özel olarak hazırlanan geleneksel lezzetlerin yapımını içeren atölye çalışmasını ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç eşliğinde Basın mensuplarıyla gerçekleştirdi.

Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş atölye çalışması öncesi firmaları hakkında kısa bilgiler verdi;

Günlük 2 bin 500 ton üretim ve 4 bin tonun üzerinde paketleme kapasitesiyle hizmet veren Erişler Gıda’nın köklerinin derinliğe indiğini,.2014 yılında tüketiciyle tanıştırdığı Eriş Un Türkiye’nin ilk Vegan sertifikalı unu olma özelliğini taşıdığını,
ayrıca gıda güvenliği standartları bütünü olan ve uluslararası düzeyde kabul gören dünyanın en prestijli sertifikalarından BRC Gıda (British Retail Consortium) sertifikasına da sahip olduğunu, yükleme öncesinde müşterilerine kalite denetimi için bağımsız inceleme kurumlarıyla işbirliği yapabilme imkanı sunduğunu söyledi.
Abdullah Eriş “Bugün Türkiye’nin un ihracatına liderlik ediyoruz. En güncel teknolojileri kullanmaktayız. 50’den fazla ülkeye 230 bin tonun üzerinde un ihraç ederek Türkiye un ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiriyoruz.  90 milyon doları aşan ihracat rakamlarımızla, 400’ü aşkın çalışanımızla, Ülke ekonomisi için her yıl artan oranda katma değer oluşturan grubumuz, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 250 firması arasındaki yerini her yıl üst basamaklara taşımaktayız.2023 yılındaki hedefimiz; 400 bin ton un ihracatı ile 250 milyon dolarlık ihracat girdisi oluşturmak” değerlendirmesinde bulundu.

Eriş, Türkiye’de un üretiminde ilk 3 firma arasında Bulunan Erişler Gıda olarak gıda güvenliği üretimin odak noktasında yer aldıklarını, toptandan perakendeye kadar üretim zincirinde yer alan hiçbir ürününde lezzet arttırıcı MSG, katkı maddesi, renklendirici, koruyucu, tatlandırıcı ve yapay aroma yer almadığını vurguladı.
Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş konuşmasının ardından, Türkiye Aşçılar Milli Takım Başkanlığı görevini de yapmış olan, Türk mutfağını Türk sınırları dışında dünyanın çeşitli ülkelerinde yerel mutfağının tanıtımlarında bulunarak Türkiye Turizmine de büyük katkılar sağlayan Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile mutfağa girdi.
Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100’ün üzerinde madalya, kupa ve ödül kazanan “en başarılı genç girişimci” olarakda seçilen, Sonsuz Mönü, Benzersiz Lezzetler, Sonsuz Türk Mutfağı gibi yemek kitabları olan  Eyüp Şef, yaptığı kısa tarifler ile Basın mensublarına yemekleri yaptırdı.
Basın mensupları kendi yaptıkları yemekleri tadarak sultan sofra yemek lezzetlerini bizzat öğrenmiş oldular.

yilmazparlar@Yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder