8.3.16

Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezinde Marteniçka Bayramı kutlandı-Yılmaz Parlar.


PARLAR MEDYA  
Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezinde Marteniçka Bayramı kutlandı

MARTENIÇKA BAYRAMI
Türkiye’de yaşayan Romen topluluklar Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezinde Marteniçka Bayramını kutladı.
İstanbul'daki Romanya Başkonsolosluğu, "Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi” ile birlikte   “Türkiye'deki Başarılı Romen Sanatçılar” kapsamında yaptığı etkinliğin santcısı Soprano Otilia Radulescu İpek’di. Türkiye’de yaşayan Romen toplulukla birlikte İstanbul’daki "Dimitrie Cantemir", Romen Kültür Merkezi merkezinde kutlanan Marteniçka Bayramına Romanya elçisi Radu Onofrei katıldı.
Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’nda şan öğretmeni ve İstanbul Devlet Operası’nda Soprano sanatçısı olan  Otilia Radulescu İpek’e bir nişan vererek başarısını ödüllendirdi.
Marteniçka Bayramında Andreea Vlad öğretmen gözetiminde Türkiye’de yaşayan Romen çocukları tarafından oluşturan el yapımı Marteniçka sergisi yer aldı.
Seramik sanatçısı Yıldız İbram tarafından atölyesinde yapılan Marteniçkaların sergisi sunuldu.
Büyükelçi Radu Onofrei Romen diasporasındaki kadınlarına güzel bir ilkbahar geçirmelerini diledi ve Otilia Radulescu  sembolik olarak Türkiye’deki Romen kültürün Büyükelçisi olduğunu dile getirdi.

Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu günün mana ehemmiyeti ile ilgili kısa bir konuşma sonrası sanatcı Otilia Radulescu ile ilgili konserleri ihtiva eden kısa film gösterildi. Terrane Abbaszade’nın piyano eşliğinde Romen sanatçı Otilia Radulescu İpek resital Verdi.

Romanya Sosyal Dayanışma Derneği ve Romen Ortodoks topluluğunun tarafından düzenlenen bir resepsiyon ile etkinlik sona erdi.
  Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu’dan aldığımız bilgilere göre; Otilia Radulescu İpek, Pitesti şehrinde doğdu; 8 yaşında keman eğitimi ve 16 yaşında şan dersleri almaya başladı. 1986 yılında Pitesti Tiyatrosu Alexandru Davila’da solist olarak çalışmaya başlamıştır. Türkiye'de, İstanbul Devlet Konservatuarı’ndan mezundur. 2000 yılında İstanbul Devlet Operası’nda solist olmaya layık görüldü. 2007'den itibaren İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’nda Şan Bölümünde öğretmen olarak çalışmaktadır. Aralık 2012 yılında Romanya Dışişleri Bakanlığı, Romen ve Uluslararası İlişkilerin evrensel değerleri teşvik üstün başarılardan dolayı kendisine Onur Ödülü verdi. 2013 yılında Türkiye'ye getirmiş olduğu lirik katkından dolayı Semiha Berksoy Vakfı Ödülü'nü aldı. 2014’te, yılın en iyi opera solisti için verilen Lions Ödülü'ne layık görüldü.
Haber Yılmaz Parlar
Foto Romeo Catalin
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder