9.3.16

BTA’nın Maslak UNIQ Tadında Anadolu Amesia Çalışan Kadınlar-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
BTA’nın Maslak UNIQ Tadında Anadolu Amesia Çalışan Kadınlar

AMESİA GÜLERYÜZLÜ LEZZET

Ev Kadının aile bütçesine dolayısıyla ülke ekonomisine katkısı


BTA’nın Maslak UNIQ İstanbul bünyesindeki Tadında Anadolu şubesinde, Amesia Çalışan Kadın Arılar Grubu 8 mart 2016 Salı günü mükemmel anlamlı bir etkinliğe imza attılar.


İster Toplumsal sorumluluk projesi olarak düşünün ister kar amaçlı düşünün. Ancak, zengin Anadolu mutfağımızının kültür mirasını korumak, yaşatmak gastronomi turizm gelişmesini sağlamak her bireyin payına düşen sorumlulukdur.


Tadında Anadolu, yöresel kültür zenginliklerimizi  desteklemek amacıyla  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Amasya’nın Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerine bağlı bazı köylerinden seçilen 16 kadın üretici temsilcisiyle oluşturulan Amesia’nın göz önünde yaptıkları özel yöresel tatları Maslak UNIQ şubesinde Gün boyu Basına ve ziyaretcilere tatdırdı.


Güleryüzlü ev kadınlarımıza girişimcilik kazandırarak bu yeteneklerini aile bütçesine katkıya dönüştürmek ülke ekonomisine payı nisbetinde fayda sağlamak gerçekden takdire değer bir faliyet. Lezzetine tanık olduğunuz yöresel tatları yerinde görmek Kırsal iç turizmi tetikler yöreyi tanırken sahip olunan tarihi ve doğal kültürel miraslarımızı görmek tanımak korumak ve yaşatmak gibi değerlere sahip olmamızı sağlar.


AMESİA Çalışan Kadın Arılar Grubu'nun yöresel ürünlerini büyük bir neşe içerisinde gözler önünde hijyenik ve titizlikle yaptıkları yemekleri ziyaretciler tadarken çok farklı lezzetlerede tanık oldular


Haşhaşlı peynir, çörek, ve börek hemen ilgimizi çekerek haşhaş hakkında sorumuzu yöneltiğimiz AMESİA Çalışan Kadın Arılar Grubu'nun bir kadınımızdan aldığımız cevap Devlet kontrolunda ekilen haşhaş ilaç sanayinde kullanılmak üzere dış kısmı alındıkdan sonra normal olan (uyuşturucu gibi zarar içermeyen) iç kısmı kullanılmak üzere kendilerine verildiğini öğrenmiş oluyoruz.

Madımak, tereyağında eritilmiş peynirler, keşkek düğün bayram yemeği, çorbaları çok sayıda organik reçeller, tarhanalar, makarnalar, turşular şerbetler vs. hepsi gerçekden ev yemeği lezzetinde birde içine sevgi güleryüz girince unutulmaz bir lezzet oluşuyor.


Tarım Bakanlığı onaylı, BTA'nın Tadında Anadolu şubelerinde de satılacak olan bu ürünlerin . üzerinde gıda tüzüğüne uygun bilgiler içerdiği gibi üreten firma adı kısmına hazırlayan AMESİA Çalışan Kadın Arılar Grubu kadının ismi yer alacak.

Organik sebze meyveden oluşan bu ürünler çok alıcı bulabileceği gibi çok yörelerimizede ilham kaynağı olacak.

Contactplus İletişim Hizmetleri’in halkla ilişkilerini yürüttüğü BTA Tadında Anadolu’un yaptığı bu etkinliğin 8 Mart Dünya Kadınlar gününde ne kadar anlam ve değer kazandırdığını söyliyebiliriz.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder