19.1.16

MMG OCAK AYI TOPLANTISI-YILMAZ pARLAR


PARLAR MEDYA  
MMG OCAK AYI TOPLANTIS

MMG OCAK AYI TOPLANTISI

MMG 17 Ocak 2016 Pazar günü  Uyumsoft Kurumsal İş Sistemleri ve İLG İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. sponsorluğunda Barcelo Eresin Topkapı Hotel’de kahvaltılı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Sponsor firma Uyumsoft yönetim kurul Başkanı Mehmet Önder Eski Genel Başkanlardan Avni Çebi ile Yönetim Kurulu, MMG üyeleri, Kamu ve  özel sektörden bir çok yönetici ile Üniversitelerden pek çok akademisyen katılımcı oldu.


PTT Genel Müdürü Harun Maden. "Serbestleşen Posta Sektörü ve PTT" konusuyla

Toplantının konuk konuşmacısıydı.
.
Sunuculuğunu üstlenen  MMG Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik toplantının gündemini açıkladıkdan sonra MMG Genel Başkanı Murat Özdemir’in Açılış Konuşmasını yaptı. MMG ve Sponsor Firma Tanıtım Filminden sonra
PTT Genel Müdürü Harun Maden’in konuşması yer aldı
MMG Genel Başkanı Murat Özdemir 05 Şubat 1996 da resmi olarak kurulmuş olan Mimar ve Mühendisler Grubu’nun 05 Şubat 2016 tarihinde 20. yaşını dolduracağını belirterek kurumsallaşmayı becerebilmiş kurumların çok daha uzun soluklu olarak varlıklarını sürdürdüğünü MMG olarak rutin faaliyetlerinin yanında, bu yılın ilk aylarında TMMOB'a bağlı meslek odalarınıın seçimleri de olduğu için bu kapsamda da yapılan seçim çalışmalarına da destek sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

MMG Genel Başkanı Murat Özdemir; “TMMOB, aklı selimle  tevili ve izahı hiç de mümkün olmayan, devlete karşı açıkça bir silahlı kalkışma içinde olan gruplara hiçbir şekilde  bırakın kınamayı en ufak bir eleştiri dahi  getirmeden, bu gruplara karşı bekamızı koruma mücadelesi içinde olan devlete ve emniyet güçlerimize karşı bir kısım akademisyen tarafından yapılan talihsiz ve haince açıklamayı da destekleyerek durdukları yeri bir kez daha göstermiştir. Ancak, bu konu, yani meslek odalarının durumu gündeme geldiğinde bazılarımızın ifade ettiği şekilde odalarımız bir işgal altında değildir. Netice itibariyle bir seçim yapılmaktadır ve bizim yönetimlerini beğenmediğimiz oda yönetimleri bu seçimlerle iş başına gelmektedir.” dedi


Oda seçimlerinde MMG adayları;İnşaat Mühendisleri odasında Atilla Üstündağ, Elektrik Mühendisleri odasında Mehmet Kürşat Çapar, Ziraat Mühendisleri odasında Ünal Akgün, Çevre Mühendisleri Odasında Raşit Avcı, Harita Mühendisleri Odasında Mehmet Adsız, Jeofizik Mühendisleri odasında Serdar Tank, ve Jeoloji Mühendisleri odasında Yakup Çelik’i açıkladı.


İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü'nden mezun olan Global İletişim A.Ş. Genel Müdürü, Teletek Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürü, Türk Telekom A.Ş. Yönetim Danışmanlığı, Hızlı Sistem Bilişim Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi/ Genel Müdürü, Datateknik Bilgisayar Sistemler Tic. ve San. A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı gibi birçok firmada üst düzey yöneticiliği yapan Harun Maden; PTT’nin mevcut durumunu değerlendirerek geleceğe dair hedeflerini anlattı.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden; PTT’nin 23 Ekim 1840 yılında mektup taşıma ile başlayan hizmetlerinin bugün teknolojinin de gücüyle birçok alana yayıldığını PTT’nin en eski ve ilk kuruluş olduğunu ifade etti.
Maden, “Temelleri 23 Ekim 1840 yılında Sultan Abdülmecit tarafından atılan PTT’de ilk posta pulu 1863 yılında kullanıldı. 1855’te ilk telgraf çekildi.   1926’da ilk otomatik telefon santral  kuruldu. İlk radyo anonsu 1927’de PTT’de Eşref Şefik tarafından yapıldı. 40 bini aşan personelimiz ve 4500’ün üzerinde işyerimiz ile en geniş hizmet ağına sahip bir ’Anonim Şirket’ olarak yolumuza devam ediyoruz. 175 yıllık tecrübemizi, toplumun PTT’ye duyduğu güven ve teknolojinin sunduğu olanaklarla birleştirerek, ulusal ve uluslararası alanda itibarlı bir marka değeri oluşturuyoruz”dedi

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden PTT’nin kâr eden bir şirket olduğuna dikkat çekerek “2016 yılında ortaklıklar yoluyla yurtdışında varlığımızı göstereceğiz. Farklı şirketler ve ticari ortaklıklarla hem Avrupa’da hem de Uzak Doğu’da var olmayı hedefliyoruz. Bunun için biz hazırız; mevzuat bekleniyor”dedi.

Toplantı plaketler yerine adına ağaç dikilmiş belgerin verilmesiyle sona erdi.


yilmazparlar@yahoo.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder