19.1.16

KTKD Kıbrıs Türk Kültür Derneği şehitlere vefa -Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
KTKD Kıbrıs Türk Kültür Derneği şehitlere vefa

 KTKD ŞEHİTLERE VEFA
Kıbrıs’lı Ebediyete intikal eden devlet büyüklerini dernek başkanlarını ve şehitleri anma günü.
KTKD Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi Yönetim kurulu Ocak ayı içerisinde farklı yıllarda ebediyete intikal eden, devlet büyüklerini, şehitleri, dernek başkanları, dernek üyeleri  anısına 17 Ocak 2016 günü anma toplantısı düzenledi.
Özellikle 17 ocak 2012 Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın defnedildiği gün olması toplantıyı daha anlamlı kıldı.

Düzenlenen toplantıya KTKD Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi Yönetim kurulu ve tüm üyeler katıldılar.

Emekli Büyükelçi Onur Öymen’in konuk konuşmacı olduğu toplantı davetine;  İstanbul Baro Genel Sekreteri Hüseyin özbek, KKTC İstanbul Başkonsolosluğu  Konsolos ve Ateşeleri, Emekli Subaylar Derneği Rasim paşa, Şube Başkanı Erol Hatunoğlu, Sirkeci Gaziler Derneği Başkanı Emekli Albay Ahmet  Kendigel, Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri, Erenköy mücahitleri, VATEV  vakıf üyeleri, Dernek üyeleri icabet ettiler. 

KTKD İstanbul Şubesi Başkanı Zehra Bilge Eray açılış konuşmasında yönetim kurulu olarak her yıl Ocak ayı   anma günü toplantısı düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı. Eray “Toplum lideri  Dr.Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R.Denktaş, Başbakan Mustafa Çağatay, Başbakan Nejat Konuk, 27-28 ocak 1958 şehitleri, Dernek başkanları, Prof Dr. Derviş Manizade, Mustafa Konuk, Hüseyin Esendağlı,Tekin Yüksel, Av.Kaya Gülboy, Av.Nevzat Karagil, Selahattin Balcıoğlu ve pek çok isimlerin anısına bu toplantıyı düzenledik.” Diyerek davete gelen misafirlere aralarında oldukları için teşekkür etti ve konuk konuşmacı Emekli Büyükelçi Onur Öymeni takdim etti.  .  


Diplomat olarak uzun bir süre dış ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden,Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem İstanbul ve 23. dönem Bursa milletvekili olan Onur Öymen, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Diplomasi duayeni dava adamı Kıbrıs Dosyasını mükemmel bilen biri olduğunu hatırlatarak bilinmeyen anekdotları paylaştı.   Kıbrıs'ta devam eden görüşmelerin perspektifini değerlendirdi. Londra ve Zürih antlaşmalarının gerisinde seyreden Kofi Annan Planı'ın Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın tarafından bakışını haklılık paylarını ve inceliklerini dile getirdi.

Toplantı yönetim kurul ve üyelerin bizzat kendilerin  yaptıkları ve servis ettikleri yemek sonrası sona erdi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder