15.1.16

İTO 36. MECLİS TOPLANTISI-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
İTO 36. MECLİS TOPLANTISI


İTO 36. MECLİS TOPLANTISI



İstanbul Ticaret Odası İto 134 Yılı Kuruluş Kutlaması Ve 36. Meclis Toplantısı

14 Ocak 2016 İTO İstanbul Ticaret Odası kuruluş günü  36 Meclis Toplantısı ile aynı güne rastlaması sonucu meclis toplantı öncesi bir kutlama gerçekleştirdi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve İTO İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekip Avdagiç Pastayı birlikde kestiler.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ocak 2016 ayı meclis toplantısını 14 ocak 2016 Perşembe günü gerçekleştirdi. İTO İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekip Avdagiç toplantıyı açarak gündem ve alınan kararlar okunması ardından Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ı kürsüye davet etti.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar şu başlıklar hakkında konuşmasını yaptı; Teröre destek verenler döktükleri kanın hesabını vermekten kaçamayacak,
Ülke olarak önemli bir icraat yılına girdik, 2016 reformlar ve yeni pazarlar yılı,
Sınır gözetmeden, hedefimiz tüm dünya. Reformlarla birlikte büyüyen Türkiye.
Asgari ücrette çalışanların tamamına teşvik. Peşin vergi uygulaması,
ticari yaşamın gerisinde kaldı. 3 ay ötelemeli KDV ödemesi. 3 ay ötelemeli KDV ödemesi. Ticaret Odalarına kayıtlı  şahıs firmalarına indirimli kredi imkânı.
Arabuluculuk müessesesinde iş dünyasının etkin temsili. Kıdem Tazminatı Fonunda
hakkaniyet esası. Daha güçlü bir İTOTAM.2016 Ekonomide yeni dengelerin yılı.Endeksler hakkında Üretim alanında; Ocak'ta 46 Mart'ta 45,3, Ticaret alanında; Ocak'ta 40,4 Mart'ta 40,8, Hizmet alanındaysa; Ocak'ta 51,1Mart'ta 48,9

İTO Başkanı İbrahim Çağlar Enerji Haftasını ku

tladıklarını, Gazetecilerin  haber alma hakkının neferleri olduğunu başlıklarına aldı.

 İTO Başkanı İbrahim Çağlar “Ülke olarak bir icreet yılna girdik. Büyüme ihracata dayalı büyüme üretim ticaret yeni pazarlar 2016 reformlar yeni pazarlar yılı olaqcak. Dünyanın her yerine gidilicek 22 trilyon dolar Dünya Pazarından  145 milyar dolar nasiblenebilmekteyiz. Sınır gözetmeden hedef tüm dünya ile ticaret yapmak zorundayız.” 


İTO Başkanı Çağlar, 2016 yılında Türk iş adamlarının önemli sorunlarla karşılaşabileceğini belirterek, "Hükümetimiz güçlü reformlar yapma hazırlığında. Kayıt dışılığın artmaması, istihdamın azalmaması, rekabet gücümüzün korunması için reel sektörün farklı kanallarla desteklenmesi çok önemli. Enflasyon dönemlerinden miras kalan peşin vergi uygulaması bir an önce kaldırılmalı. Artık hukuken değil, fiilen kazandığımızın vergisini ödeyelim" 

Çağlar, Türkiye’nin 2016 yılı için belirlediği yüzde 4,5’lik büyüme hedefine ulaşması için reel sektöre yönelik bazı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, öncelikle asgari ücretteki teşviki özel sektörde çalışan 12,5 milyon personelin tamamı için istediklerini söyledi.
KDV ödemeleri 1 ay sonra gerçekleştirilirken, KDV iadelerinin etkin şekilde yapılamadığını savunan Çağlar, "7-8 ay vadeli bir satışın KDV'sini dahi bir ay sonra ödüyoruz. KDV ödemelerinin sattığımız malın vadesine göre düzenlenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Çağlar, son bir yıl içerisinde enerji maliyetlerinde dünyada büyük bir düşüş görüldüğünü hatırlatarak, "Son bir buçuk yılda Brent petrolün varil fiyatı 115 dolarlardan, 30 dolarlara geriledi. Bu düşüş, ticarethanesinden üreticisine kadar belirli oranlarda reel sektöre yansıtılmalı" çağrısında bulundu.
Finansmana erişim noktasında KOBİ'lerin işletme sermayesi sıkıntısı çektiğinin altını çizen Çağlar, "Şahıs firmalarımıza da Hazine destekli kredi talebimize kulak verilmesi önemli. Şu anda esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olanlara, 120 bin TL'ye kadar yüzde 4-5 oranlarından kredi, 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi, yine genç girişimcilere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi sağlanıyor. Bu imkanlardan sadece esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olanlar değil, ticaret odalarına kayıtlı şahıs firmaları da yararlanabilmeli" görüşünü paylaştı. Ayrıca Grup No 60 Takım tezgahları ve otomasyon Mehmet akif özyurt, grup No 34 Deri kürk saraciye
Mehmet Musa Evin, grup No 72 Baklava Pasta ve şekerleme Mehmet Yıldırım, grup No 25 Gümrük müşavirliği Mehmet metin Korkmaz, Grup No 12 Ekmek un ve unlı mamüller Ahmet Zeki Sarıhan ,Grup No 6 kağıt ve kırtasiye Ahmet iyioldu,
Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet özer, Grup No 78 Hububat Bakliyat kuruyemiş ve Kuru meyve Mehmet Tevfik Dinçer, No 8 İlaç ve Tibbi cihaz Veysi Cengiz Balçık, Grup No 79 Fotografcılık Turan Kocaalp Grup No 58 metal ürün ve Mıtfak ekipmanları Kazım Ekinci komiteleri hakkında birer konuşma yaptılar

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder