11.1.16

GALERİBU “AYAKLANMA”-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
GALERİBU “AYAKLANMA”-


GALERİBU “AYAKLANMA”



Turizmin gözde mekanlarından Galata Kulesinin bulunduğu Galata semtinde yer alan Galeribu sanat galerisi “Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi” proje doğrultusunda “AYAKLANMA” isimli sergiyi sanat severlerin ziyaretine açtı

.

Galeribu Genel koordinatörü Şevval Ateş sergi hakkında şu ifadelerde bulundu.

“Yankı odası etkisi; kapalı grupların sadece kendi aralarında konuştuklarını genel norm sanarak daha fazla konuşması, konuşulduğunu duydukça kendi dediklerine daha da güvenmesi ve daha çok konuşması, konuşmanın daha çok konuşma yaratması ve sadece konuşmalardan oluşan, gerçekten uzak bir portrenin gerçek sanılmasıdır.
Globalleşen dünyada; kitle iletişim araçları hep bir ağızdan ortak bir mesajı bağırmaya başladığında, bir anda bir toplumun, hatta bütün dünyanın gündemi değişir. Günümüzde artık bu etkiyle modern devrimler oluşmakta, sistemler güdülmektedir.
Biz de Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi olarak bu gerçekliği; davetli sanatçılarla birlikte, kendi malzeme ve tekniklerimizdeki farklılıklarla ortaya koyduğumuz figürler aracılığı ile sorgulamayı amaçladık.”

Galeribu sanat galarisinde “AYAKLANMA” isimli sergide yer alan sanatçılar: Ayla Dündar, Belgin Şen, Çetin Pireci, Denizhan Özer, Gazi Sansoy, Hilal Can, K. Deniz Pireci, Kirkor Sahakoglu, Nesren Jake, Serra Mübeccel Gültürk, Umut Yalım.


Sergi açılışıda önceki sergi Mitoloji, psikoloji ve inanç sistemleri gibi bir çok alanı temel alan Gîtî-nümâ isimli ilk kişisel sergisini Galeribu’da açan  İzgi Özant ile Nişantaşı’nda açacağı Workshop Center hakkında söyleşide bulunduk.

Yastık Kılıfı ( Kırlent ), Çanta, T-shirt, Seramik, Ayakkabı Dekoratif Boyamadan, Kolay Seramik, Ahşap Süs, Kağıt Damga Oyuncak Mum, Keçe Aksesuar Yapımına  ve Şablon Baskı ( Serigrafi ), Kağıt Oyma Sanatı, Deri İşleme sanatına kadar çalışmaların yapılacağı yakın zamanda açacağı merkez Workshop hakkında bilgileri alıyoruz.
“AYAKLANMA” isimli sergi 31 ocak 2016 tarihine kadar Galeribu galeride açık kalacak.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder