31.1.16

ECE DORSAY KANYON’U SALLADI.-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
ECE DORSAY KANYON’U SALLADI

 ECE DORSAY KANYON’U SALLADI.

Kanyon AVM’nin halka açık geleneksel Cuma konserlerin bu haftaki sanatcısı Ece Dorsay, başarılı bir konser verdi.  


90’lı yıllardan beri kendi şarkılarını yazan, besteleyen, çalan ve özel stüdyosunda kayıt yapan, genç yetenekli sanatçı Ece Dorsay, müzik alanında yapılan etkinliklere ilham vermeyi, geleceğin sanatçı hayranlarını ve çağdaş müzikseverleri  bir araya getirmeyi amaçlayan, katılımcıların birbirleriyle etkileşimde bulunduğu sıcak ortam  “Kanyon AVM’nin halka açık cuma konserlerinde”  29 Ocak 2016 tarihinde Kanyon’da sahne ve sanatsal tecrübelerini paylaştığı, bir saatlik konser verdi. 
Müziğe gönül vermiş yüzlerce genci ve özel hayranları bir araya getiren konserde Ece Dorsay özellikle yakın zamanda dijital ortamda sunulan üçüncü albümü “Dünyamın Haritası” albümünden, müziğin evrenselliği aracılığıyla kardeşlik, dostluk, sanat sevgisi gibi olumlu mesajlar veren, parçalar sundu.

Gitardaki hünerlerini gösterirken, parçalarında doğayı sevgiyi ve zamanın akışını süreç ve deneyim üzerinden ele alan sanatcı, sanatının zaman öğesi idrakıyla temel mecra olarak çok yönlülüğün repertuarı, iz bırakan konser oldu.

Gizemli bir şekilde güçlü kaynaklardan aldığı ilhamdan olsa gerek benzersiz arzu, istek, azimle ve ölümsüz güvenle müzik yolunda ilerlemeye devam eden pop sanatcı bireysel sorumluluk unsurları olarak hayatta sorunlarla bakmayı ihmal etmiyor. Bağımsız Tv kanallarında ilgi gören, 3. albümünde yer alan, Gezi olayları öncesi Emek Sineması yıkıldığında bestelediği “İstanbul Ayaklar Altında” adlı şarkısı ile Dostluğu ve sevgiyi, yeni doğmuş tüm bebeklerden yetişkinlerin yüreğine 
derin kalp arzuların tezahürü olan düşleri yerleştirerek umutlu bir geleceğe motive eden   sonsuz kaynakları uygulamak gibi güçlü bir irade ortaya koyan yapıya sahip sanatcı.

Aralarında kimi sanatçılar ve babası Atilla Dorsay’la birlikte birkaç müziksever sinema yazarının da bulunduğu konserin sonunda  hayranlarından aldığı çiçek karşısında çok duygulanan sanatcı müzikseverlerin kalplerinde taht kuracağı ümit vaad eden duruş sergiledi. 


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder