26.1.16

Asfalt Art Gallery’deki Sessiz Diyaloglar Sergisi-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Asfalt Art Gallery’deki Sessiz Diyaloglar Sergisi




 SESSİZ DİYALOGLAR

  
Nazan Azerı̇, tarafından düzenlenen ismi gibi konusuda Sessiz Diyaloglar olan sergide Arzu Arbak, Nazan Azerı̇ Uğur Çolak, Gül Ilgaz, Rüçhan Şahinoğlu Altınel, Pınar Yeşı̇lada, Akif Ergüleç, Derya Yücel gibi sanatcılar eserleriyle katıldılar.
Eserlerde resim, heykel ve fotoğrafa dökülmüş iç seslerinin diyalogları yansıtan üretimleri ile Akif Ergüleç -Derya Yücel’in Asfalt Art Gallery de önceden gerçekleştirdikleri " Dada sinema ve videoarta etkileri" başlıklı söyleşiler dizisinin yeni sunumunun karşılaşması enstalasyonlar yer aldı.


Farklılıkları yanısıra benzerlikleri de olan iki zaman diliminin üretimler üzerinden diyaloğu, izleyiciyi yeni yorumlara açık bırakmasına imkan sağladı.

Pınar Yeşı̇lada’ın heykelleri eserinde insan-Hayvan karışımı bir yaratık olarak sergilenirken, hayvanlarmı insanlaştı İnsanlarmı hayvanlaştı yorumunu akla getiriyor. Fotoğraf sanatcısı Arzu Arbak gönderdiği fotolara karşılık fotoğraf gönderme isteğinde bulunarak bir nevi fotograf dilinden diyaloğ kurmuş.


Elektrik lamba ve teller yalnızlıklarana rağmen çok olaya tanık olan bir yorumu ortayaçıkarıyor.
Asfalt Art Gallery’deki  Sessiz Diyaloglar Sergisi 26 Şubat 2016 tarihine kadar açık kalacaktır.
.Asfalt Art Gallery sahibi  Nazan Azerı̇ ile yaptığımız söyleşide galeri hakkında aldığımız bilgiler; Asfalt galeri şimdiye kadar pek çok grup serginin yanısıra sinema, edebiyat ve görsel sanatlar- gibi sanatın her türü üzerine  söyleşiler ile  monokl yayınları ile işbirliği yaparak yerli ve yabancı filozoflarla felsefe konuşmaları gerçekleştiren Sergilerinde, farklı kuşaklardan sanatçıları biraraya getirmeye özen göstererek onların karşılaşmalarını önemseyen Asfalt Art Gallery nin Kuruluş amacı 2011 yılında sanatın özgür üretim  ortamını beslemek,  sanatı öne alan, yaratıcı ve yeni görme, algılama ve ifade biçimleri arayışları içindeki sanatçılara alan yaratmak, onları desteklemek amacıyla Senkron Çeviri Dil Hizmetleri, Yayıncılık, Eğitim, Sanat Ltd. tarafından kuruldu. Yalnızca sergileme değil, yanısıra estetik, felsefi  tartışma ve disiplinlerarası fikir alışverişinin mekanı olmak istedi.

İlk etapta ciddi bir entellektüel ve sanatsal birikim taşıyan ve İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olan Kadıköy’ün ihtiyaç duyduğu yeni sanat alanlarına katkı amacıyla, yalnızca Kadıköy’de yaşayan ve üreten sanatçılarla  faaliyete geçen Asfalt’ın sergileme planı, yerli ve yabancı sanatçılara da açık olarak yoluna devam edecek.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder