13.12.15

ECE DORSAY-DÜNYAMIN HARİTASI MÜZİK ALBÜMÜ-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
ECE DORSAY-DÜNYAMIN HARİTASI MÜZİK ALBÜMÜ-
DÜNYAMIN HARİTASI
Ece Dorsay – Dünyamın Haritası albümüyle zirve yolunda. Babası, Duayen Sinema yazarı Atilla Dorsay’dan ozanlık ve Annesi Leman Dorsay’dan da müzik sevgisi alarak ozan/şarkıcı/müzisyen olarak sanat dünyasına küçük yaşlardan itibaren adım atmış sanatcımız.

Ece Dorsay, 90’lı yıllardan beri kendi müziğinin ve sesinin peşinde bir ozan/şarkıcı/müzisyen. Dünyamın Haritası, 3. albümü. Her daim kendi sözlerini yazan ve kendi şarkılarını yapan, bir çok festival ve müzik mekanlarında icra eden Ece’nin çok yönlülüğünün göstergesi olarak bu albümde tüm aranjmanları ve tüm enstrümanları bulabiliyorsunuz.
Müziğe olan tutkusunun ve 2002 yılında yayımlanan ilk albümü Kum Saati ile çok iyi yorumlar almıştı, yaşına göre olgun bir albüm olduğu yazılmıştı. 2010 yılında yayımlanan Kırmızı Karanlık albümüyle, ruhundaki evrim ve devrimleri, farklı renkleri cesurca bize sunmuştu. Kırmızı Karanlık klibi de Türkiye’de devrim niteliğindeydi, klibin zarafeti, mesajını daha derinden vermesine sebep olmuştu. Ece, sektördeki imkansızlıklardan yaratıcılığı doğurdu. Röportajlarında, yazılarında ve şiirlerinde şablonlara karşı duran Don Kişot gibi bir çocuk kadın vardı.
Dünyamın Haritası albümünün bir kısmını evinde, bir kısmını Sezen Aksu’nun stüdyosunda kaydetti. Ajda Pekkan yorumuyla tanıdığımız Vitrin haricinde tüm söz ve besteler gene kendisine ait. İlk kez bir cover’a bu albümde yer verdi. Yorumlamayı  hep hayal ettiği Vitrin’e yine farklı ve özgün bir klip çekti. Bu şarkının sözleri, Ece’nin aşka bakışını, cesaretini ve kadınlara yüklenen rolleri yıkmasını cesur bir dille anlatıyor. Emek Sineması yıkıldığında, İstanbul Ayaklar Altında adlı şarkıyı besteledi. Fosil, Kırmızı Karanlık’a ilham olan karaktere veda şarkısı olarak, 2010 yılında bestelendi.
Ece Dorsay, bildiği yoldan şaşmayan, sıradışı ses rengi ve duruşuyla benzeri az bulunan, mülti enstrümantalist ve çok yönlü bir kadın ozan/şarkıcı. Sadece cesareti, sektördeki savaşı ve sağlam duruşu için bile albümleri arşivlenmeli.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder