7.12.15

Antik A.Ş. Antik Palace 289. Müzayede-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Antik A.Ş. Antik Palace 289. Müzayede-

ELİT İNSANLAR NEŞE İÇİNDE MÜZAYEDE

Surre Alayı tablosu 920 Bin TLye alıcı buldu.


6 Aralık 2015 Pazar günü Antik A.Ş. tarafından Antik Palace’da kendilerinin ifadeleriyle  289. Müzayede Gerçekleşti.


Elit insanların rahat huzur ve neşe içinde katıldığı özel koleksiyonlardan seçilmiş değerli tablolar ve antikaların satışa sunulduğu müzayedeyi hiperaktif keyifli bir şekilde yöneten deneyimli duayen Turgay Artam bazı eserlerde nazik hatırlatmalar yapmakla ilgiyi artırarak tatlı çekişmeyi hareketlendirdi.


Turgay Artam’ın Yönetimindeki Antik Aş Müzayede 800-900 Bin üzerinde kolay alıcı bulan iki tablo; Naci Kalmukoğlu’nun Padişahın cuma Selamlığında Yeni Camiye gelişi tablosu 800 Bin   TL Stefano Ussı’nın Surre Alayı tablosu 920 Bin TL


5.Bin TL.ile 800 Bin fiyat frekansları arasında açılan müzayede yüzlerce sanatsever koleksiyonerlerin katıldığı, yüzlerce kalemin doruklara çıkan rakamların oluşturduğu iş hacmi sektöre canlılık getirirken Devlet kasalarına katma değer vergisiyle potansiyel gelir sağladı.


Katılımcı sanatsever koleksiyonerlerin arasında göze çarpan isimlerden pek çok onur ödüle sahip koleksiyoner Sinema oyuncusu İzzet Günay ve eşi İpek Günay ile Klasik unutulmaz Türk ressamlarımızdan İbrahim Çallı torunu Türkiye Millet Meclisi ressamlığı yapan Yaşar Çallı ve Çiğdem Çallı kendilerini İbrahim Çallı tablosu önünde görüntüledik.


Yeni koleksiyoncuların sayısındaki artışın sanat piyasası için çok olumlu olduğunu belirttiği gibi, Bir kere daha görüldü ki; sanat sektöründeki hareketler, sanat ürününe değişik fiyat seviyelerin her biri arasındaki ilişkiyi kuran talep fiyatının fonksiyonunu belirlerken, Kültürel sermaye birikimi ve ekonomik kalkınma arasında anlamlı bir bağ olduğu görüşü gözler önüne serdi.


Nazmi Ziya “Natürmort” 530 Bin TL, Hikmet Onat “Sarıyer Yeni Mahallede tekneler” konulu eseri 250 Bin TL,  İbrahim Çallı “Boğaz’da balıkçılar” 240 Bin TL fiyata satıldı.

Müzayedede Osmanlı Hat eserlerine de büyük ilgi vardı:
Hilye-i Şerife Mahmut Celaleddin, 265,000 TL
Kamil Akdik Hat Levha 310 Bin TL satıldı.

Sadrazam Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa koleksiyonundan müzayedeye çıkan Tombak sahanlar 190 Bin TL fiyata satılırken, Yıldız Vazo 70 Bin TL


 Son yıllarda önceliği kültür odaklı kentsel gelişim projelerin kültür ve sanatsal yatırımlarla kentsel canlanma yaratmaya çalışmakta kültürel sermayeyi oluştururmaktadır.

Kültürel miras ve yaratıcılıktan beslenen,Kültürel sermaye ülkenin sahip olduğu fiziki ve beşeri sermayenin daha akılcı ve verimli kullanılmasına olanak vermesini sağlar  ekonomide katma değer yaratır.
Toplumsal bütünleşme, kimlik oluşturma ve dayanışma için önem arz eden Kültürel sermaye birikiminin sosyal refahı arttırıcı etkisi olduğu kadar ülke ekonomisi için istihdam ve gelir arttırıcı etkisi de vardır.
Kültürel ve sanatsal yatırımlar ekonomik değer yaratma potansiyelinin bilincinde olan Gelişmiş ülkeler kültürün çoğaltan etkisi ile ekonomideki diğer sektörler ile etkileşimde bulunurak büyüme hızını artırmaktadırlar.Böylece sanata kültüre hareket kazandırmasıyla birlikte taşlar yerine oturmaktadadır. Zaman içerisinde eserler ait olduğu ortama geri kazandırılmaktadır.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder