15.12.15

ALİ BALKAN CEMAL REŞİT REY’DE-GÖNÜL YILDIRIM HABERİ


PARLAR MEDYA  
ALİ BALKAN CEMAL REŞİT REY’DE


 ALİ BALKAN CEMAL REŞİT REY’DE



Japon Kültür Ateşesi: “Bu resim bende Japonya’ya  gitme isteği uyandırdı”

Ali Balkan’ın yorumlarını en çok merak ettiği Japon Kültür Ateşesi sergiyi geçtiğimiz günlerde gezdi.  Özellikle “Şehrin Coşkusu (2)-Sakura” adlı eser hakkında yorumda bulunan Ateşe, eserdeki duygunun kendisini Japonya’da,  özellikle de, Şehrinde baharı anımsattığını ve  Japonya’ya gitme isteğini uyandırdığını söyledi.  

Sanatseverlerin ortak yorumu: “İçimiz açıldı”



Sergiyi gezen sanatseverler Ali Balkan’a,  kurduğu İstanbul düşünden  etkilendiklerini, hikaye örgüsü ve şiirleri  çok beğendiklerini ifade ettiler.  ‘-Ali Balkan’ın İstanbul’u içimizi açtı, bizi hayallere sürükledi’ diyen  Yeşim Tezcan,  “ressamdan sergiyi dinlemek  çok farklı, önce mesajını vererek başladı, bol bol vapura binin dedi,  sonra da tek tek resimlerini anlattı.  İçimiz açıldı deyince de, bu ne ki bir vapur yolculuğunun yanında  diye ekledi. Tüm  bu anlattıklarından sonra vapura binmemek olmaz” denildi.



Sanat Eleştirmeni Ümit Gezgin :”Bu sergi muhakkak  yurtdışında değerlendirilmeli”

Serginin yerelden evrensele uzanan  bir İstanbul düşü, ütopyası olduğunu vurgulayan sanat eleştirmeni Ümit Gezgin, serginin yurtdışında da fazlası ile ilgi çekecek, İstanbul tanıtımına katkı sağlayacak bir sergi olacağını belirtti.
2009'dan beri Ali Balkan resminin gelişimini takip eden sanat eleştirmeni Ümit Gezgin, 2. sergi ziyaretinde Çanakkale zaferi 100.yıl serisi  üzerinde özellikle durdu. Gerek Şirket-i Hayriye’nin rolünün altının çizilmesi, gerek resimlerin özgün  yorumları itibarı ile serinin genişleyerek, Çanakkale’de sergilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Masallar şehri İstanbul III sergisinin artık son günleri… Sergi 17 Aralık perşembe gününe kadar 09:00-18:00 arasında Cemal Reşit Rey Konser salonu fuayesinde gezilebilir.



İinfo@parlarmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder