30.11.15

SELÇUKLU KERVANSARAYLARI RESSAM PINAR ÇİMEN İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR -YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
SELÇUKLU KERVANSARAYLARI RESSAM PINAR ÇİMEN İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR
     SELÇUKLU KERVANSARAYLARI
  RESSAM PINAR ÇİMEN İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR


Geçmişle gelecek arasında görsel bir köprü kurmayı amaçlayan Ressam Pınar Çimen, Anadolu kervansaraylarını konu alan ve ‘1150’ adını verdiği resim sergisini 5 Aralık’ta Nişart Maçka Galeri’de açmaya hazırlanıyor.


Modern resim sanatının önde gelen isimlerinden Pınar Çimen, ‘1150’ adını verdiği yeni sergisini 5 Aralık Cumartesi günü Nişart Maçka Galeri’de sanatseverlerle buluşturuyor. 30 eserden oluşan ve Anadolu coğrafyasındaki Selçuklu kervansaraylarını konu alan sergi, Çimen’in uzun sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtmayı amaçlıyor.

İpek Yolu üzerinde yer alan onlarca kervansarayı ziyaret ederek, uzun soluklu kültürel ve tarihsel bir araştırma yaptığını ifade eden Ressam Pınar Çimen, amacının geçmiş ile gelecek arasında görsel bir köprü kurmak, farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.
“Yüreğimdeki bütün devinimi, gizi, duyguyu resimlerime yansıttım” diyen Çimen, Anadolu’da I.Mesut tarafından inşa edilen Alayhan’ın yapım tarihi olan ‘1150’yi ise sergi adı olarak seçtiğini ifade etti.

Sanatseverleri düş gücünün doruklarında sıra dışı bir gezintiye davet eden Ressam Pınar Çimen, şunları söyledi: ‘‘Gerçekçi mimari anlayışı, modern sanat düzenlemesi içinde anlatmayı seçtim. Bugün ve geçmiş arasında bir anlamda görsel bir köprü kurmak amacıyla nesne ve zaman bulgusunu kullandım. Kapılar geleceği, kubbe formları geçmişi anlatırken kervansaraylar kimliklerini
kaybetmeden sisli perdeler arkasında varlıklarını sürdürdüler. Soğuk sıcak renkler, açık koyu lekeler geçmiş ve şimdiki zaman arasındaki farklılıklara göndermeler yaparken, çizgiler geçmişteki mimari formları şimdiki yaşama sıkı sıkı sarılmasına sebep olan bağlarında simgesi olmakta. Kaderine terk edilmiş unutulmuş yok olmaya yüz tutmuş eskimiş solmuş kervansaraylar canlı renklerle dile gelir. Morlar fısıltı olur kırmızılar çığlık…’’
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder