17.11.15

KIBRIS BAĞIMSIZLIK GÜNÜ İSTANBUL KUTLAMALARI-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
KIBRIS BAĞIMSIZLIK GÜNÜ İSTANBUL KUTLAMALARI
KIBRIS BAĞIMSIZLIK GÜNÜ İSTANBUL KUTLAMALARI
KKTC Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde İstanbul’da KKTC İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Taksim Meydanı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.
KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer başta olmak üzere Başkonsolosluk çalışanları, İstanbul’da faaliyet gösteren STK temsilcileri, Kıbrıs gazileri ve halk kutlamalara katıldı.
1. Ordu Komutanlığı bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer Taksim Meydanı Atatürk Anıtı’nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanarak ilan ettiği, geleceğinin teminatı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. yıldönümünü kutlayarak, törene katılanlara teşekkür etti. Yönlüer yaptığı konuşmanın ardından Tören sona erdi.
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da Boğaziçi Köprüsü’ne 3 gün süreyle dev KKTC ve TC bayrakları asıldı.
CVK Park Bosphorus Otel’de kuruluş yıldönümü resepsiyonu gerçekleştirildi. CVK Park Bosphorus Hotel'de KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer ev sahipliğinde verilen resepsiyona, İstanbul Valisi Vasif Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Pakistan Başkonsolosu, Güney Kore ve İran Konsolosları, yabancı ülkelerin temsilcileri, askeri erkan, akademisyenler ve çok sayıda iş adamı katıldı. KKTC Kültür Dairesi’ne bağlı halk dansları ekibi gösteri sundu.
İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmasında özetle“Bu Topraklarda Büyük bedeller ödendi hep söylerim. 1000 yıllık bir milletiz, en büyük gururumuz sömürgeci olmamışız. Dünyanın her tarafına barış ve huzuru getirmiş bir ecdadımız var. Bugün yaptığımız dünyamızda gezilerimizde, insanlığın ölümlerine tanıklık ediyoruz. Bütün insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğu bir dünyada yaşamaktayız. İnsanlık değerlerini tekrar yaşatabiliriz. Kıbrıs Barış Harekatı'ndan önce çekilen ızdırapları, biz nesil olarak çok yaşadık, samimiyetin ve iyi niyetin istismar edildiğini gördük. Arzumuz gerçekten bu Cumhuriyetin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uzun yıllar yaşaması. Temennimiz Kıbrıs'ta ve Türkiyemiz'de, ayrılıkların değil, güzelliklerin olduğu bir ülke olmasıdır. Esasında bizler kol kola girdiğimizde, omuz omuza verdiğimizde Çanakkale destanını yazmış bir milletiz ama bizi ayırmaya farklı bir geleceğe yönlendiremeye çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki milletimiz hiçbir şekilde etkilenmeden geçmişte de olduğu gibi el ele yürüyeceklerdir.
Bizler aziz Atatürk'ün bize emanet ettiği bu ülkede beraber yaşamaktayız. Kaderlerimiz bir. Beraber 78 milyonluk büyük bir aileyiz. 'Yavru Vatan' Kıbrısı'nda bağımsızlığını elde ettiği ve cumhuriyetini kutladığı Kıbrıs Barış Harekatı bizim için Çok anlamlı. Ve inanıyorum ki kendi imkanlarıyla daha farklı bir Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti göreceğiz. Onların başarısı bize gurur verir.”dedi

KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer Konuşmasına Başta Ulu Önder Atatürk’e, Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve dava arkadaşlarını minnet, şükranlarını sunarak başladı.
Yönlüer “15 Kasım 1983’te devletine kavuşan Kıbrıs Türk halkı, hiçbir haklı nedene dayanmayan ambargolar altında olmasına rağmen, gerek ticari ve iktisadi alanda, gerekse sosyal, kültürel ve siyasi alanda dünyadan kopmayarak her geçen gün kalkınmaya devam etmektedir.
Devletinin 32. yılında Kıbrıs Türk halkı; 300 bin nüfusu, 10 bin Dolar’ın üzerinde milli geliri, 2 milyar Dolar bütçesi, nüfusunun yüksek eğitim düzeyi, uluslararası tanınan 11 üniversitesi ve kendini defalarca ispatlamış demokrasisiyle ileriye güvenle bakmaktadır. Unutulmamalıdır ki devlete ve geleceğe olan bu güvenin teminatı, Anavatan Türkiye’nin hiçbir zaman esirgemediği maddi ve manevi desteğidir.
Bu vesileyle, Anavatan Türkiye’ye mücadelemizin her aşamasında yanımızda olduğu için şükranlarımızı sunarım. Son dönemde hayata geçirmekte olduğu dev projelerle bölge barışı ve istikrarına da katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bunun somut örneği de asrın ‘Barış Suyu’ projesidir. Kıbrıs Türk halkı olarak, adada adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılması hususundaki iyi niyetli ve yapıcı tutumumuzu sürdürmekle beraber, bizlere düşen ülkemizin gelişiminin sürdürülebilir kılınması için elimizden geleni yapmaktır. Bunlardan en önemlisi de birlik ve beraberlik içinde olmaktır” şeklinde ifade etti.
Başkonsolos Yönlüer, İstanbul Valisi Vasf şahin, 1. Ordu Komutanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birlikte Cumhuriyet Pastasını kesti.
Resepsiyonda sahne alan Kıbrıslı Türk sanatçı İpek Amber, Kıbrıs şarkıları seslendirdi. Gece, daha sonra yöresel oyunlarla sona erdi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder