20.11.15

Kalder 24. Kalite Kongresi-Sim Aslanoglu Haberi


PARLAR MEDYA  
Kalder 24. Kalite Kongresi-

Sim Aslanoğlu Haberi



24. Kalite Kongresi
KalDer 24. Kalite Kongresi “Mükemmelliği Sürdürmek” teması ile  17-18 Kasım 2015 tarihinde iş dünyasının önde gelen firmaları, iş insanları, STK temsilcileri ile sanat ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
Kongre açılış ve ana oturumuna TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran - Symes, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve EFQM Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Wendt , Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı  video mesajıyla katıldı.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, açılış konuşmasında   “Öncelikle tüm terör kurbanları ve mağdurları için üzüntülerimizi sunuyoruz. Terörü şiddetle kınıyoruz. Yaşama, insana saygısı olmayan her düşünce yok olmaya mahkumdur. Kalite Kongremizin yönetim kalitesinde önemli etkiler yaratacağını, bunun küresel rekabete olumlu yansıyacağını ve nihai hedef olarak düşünce kalitesine ulaşmada bir ışık tutmasını temenni ediyorum. Günü yakalamadan gelecekte olamayız. Gelecekte var olmak için ise bugüne değil, yarına bakmak zorundayız. KalDer çeyrek asırdır bu özlemin yaşama geçirilmesi konusunda bize çatı ve rehber oldu. Pek çok kuruluşumuz öne çıkarak en iyi örnekleri oluşturdular. Bugün özel sektörde, üniversitelerimiz, belediyelerimiz, STK’larda başarılı uygulamalarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.
Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Yönetim Kurulu (EFQM) Başkanı Andreas Wendt “KalDer, Avrupa’da bu işi yapan en iyi kurumlardan biri. 25. yılını kutluyor, başarının devamını diliyorum. En son 2000 yılında katıldığım Kalite Kongresi son derece başarılı geçmişti. Aynı tabloyu şuan burada da görüyor, yaratacağı etkinin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı  “KalDer İş Mükemmelliği Modeli ile vizyon ve başarma azmini iş hayatımıza yansıtmanın aracı oldu. Kuruluşlarımızda başlattığımız dönüşüm çabalarına yol gösterdi. Model ortak bir dil yarattı ve bu dili kullanarak mükemmellik arayışını kültürlerimize işledik. Bir resmin bütününü görmenin ne kadar önemli olduğunu model sayesinde öğrendik. İş Mükemmelliği Modeli’nin öğrettiği en değerli yaklaşımlardan birisinin de modelin yarısı olarak kurgulanan sonuçları önemsemek ve ölçmek. 25 yıl sonra bugünlerde iyice farkediyoruz ki, doğal kaynaklarımızı, sonuçlarını hiç hesaplamadan, tüketmişiz. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı, ölçüsüzce kirletmişiz. Eğer kasım ayının sonunda yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde, dünyadaki karbon salınımını, sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutacak şekilde sınırlayamazsak, yaşadığımız felaketlerin büyüyerek devam etmesi kaçınılmaz görünüyor. Dünyamızı yaşanabilir bir yer haline getirebilmek için iş dünyasının girişim gücünden nasıl yararlanabiliriz?
Faaliyetlerimizin toplum ve özellikle doğa için yarattığı sonuçları nasıl etkin bir şekilde ölçülebilir hale getirebiliriz? İş dünyasında “kalite kavramı” etrafında yarattığımız sahiplenmeyi, “sürdürülebilir bir gelecek yaratmak” için nasıl sağlayabiliriz? Günümüzün can yakıcı sorularının bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç odaklı olmak, sonuçları ölçmek, “iş mükemmeliği modeli”nin bizlere kazandırdığı önemli değerlerden sadece birisi”.dedi
KalDer bu yıl bir ilke imza atarak uzun yıllar emek veren Mükemmellik Elçileri’ni de plâketle ödüllendirdi. “TÜSİAD, Sabancı Holding, Koç Holding, Borusan Holding, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBBB), Eczacıbaşı Holding, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş., , Siemens A.Ş., Coca Cola İçecek, İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ), KalDer geçmiş dönem yönetim kurulu başkanları ve kurucu üyeleri, KalDer geçmiş dönem TMÖYK başkanları”
Açılış konuşmaları ve “Mükemmellik Elçileri Onur Töreni” sonrasında paralel oturumlar gerçekleştirildi. Bu oturumlardan,  “Türkiye İçin Kalkınma Reçetesi: Daha Fazla Kadın İstihdamı, Daha Fazla Kadın Yönetici, Daha Fazla Kadın Girişimci” paneline katıldık.  Moderatörlüğünü KalDer Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu’nun yaptığı panelin konuşmacıları Turkishwin Kurucu ve Küratör Melek Pulatkonak, Daikin CEO’su Hasan Önder, Ankara Sakura Daikin Bayisi Girişimci Müzeyyen Karagöz, Düzce Üni. Kurucu Rektörü, Bilgi Üni. Müh. ve Doğa Bil. Fak. Dek. Vek. / KalDer Yön. Kur. Üyesi Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu sunum yaptılar. Cinsiyete göre seçilmiş göstergeler ve Orta ve üst düzey yönetici kadınlar istatistikleri ile Türkiye’deki kadın gücünün durumuna dikkat çeken Alıkçıoğlu, sıralamada İran, Filistin, Endonezya, Zimbabwe gibi ülkelerden geride olduğumuzu vurguladı.

Turkish WIN kurucu ve Küratörü Melek Pulatkonak, fark yaratan bir kızkardeşlik network’ü olarak tanımlıyor ve kadını güçlendirmenin hem bir iş kolu olabileceğini hem Türkiye için faydalı olabileceğini hem de birlikte olan kadınların ve erkeklerin kazanacağını düşündüğünü belirtti. Turkish WIN dünya vatandaşı olmaya aday aynı değerlere sahip kadınların varolduğu global bir kızkardeşlik network’ü olduğunu ve kadınların eğitiminin ve iş hayatında desteğin öneminden bahsetti. Herkesin bir fark yaratacağı fikriyle doğru yerde doğru zamanda bulunmanın da önemli olduğunu vurguladı.  “Kadın mutlu ise herkes mutlu” diyen Pulatkonak, kadının mutluluğunu çevresine yaydığını ve üreten kadının mutlu olduğunu söyledi. Çalışan kadınlar için farklı platformlarda farklı projeleri olduğunu söyleyen Pulatkonak, örnekler verdi. Üniversitelerdeki genç kadınlarla rol modelleri biraraya getirmek üzere “Women and business” network’ü oluşturduklarını ve bu klübün her üniversitede olmasını hedeflediklerini anlattı. Bir diğer projelerinde çalışan kadının bütçesini, zamanını yönetmesi amacıyla finansal okur-yazarlık ve sosyal haklar gibi konuları içeren bir proje oluşturduklarını söyledi. Tüm çalışmalarında “Global kadını” hedefledikleri için dil olarak İngilizce kullandıklarını ancak Anadolu’dan gelen talepler üzerine dil’i aşmak için ulusal bir network yapmak üzere Bin Yaprak projesini hayata geçirdiklerini, çalışmak ve üretmek isteyen kadınlar için fark yaratmak üzere ilham veren hikayeler, kendini geliştirmesi için eğitimler, iş fırsatları ve network fırsatları bulunduğunu vurguladı.

Düzce Üni. Kurucu Rektörü, Bilgi Üni. Müh. ve Doğa Bil. Fak. Dek. Vek. / KalDer Yön. Kur. Üyesi Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu , Türkiye’deki kadın akademisyen oranının AB’nin 2-3 katı olduğunu, Cam Tavan Endeksi’nin 1,2 ile AB’den çok iyi olduğunu ama buna rağmen dekan gibi yönetim kademelerinde sayının çok az olduğuna vurgu yaptı. Kadınların atandıkları seviye ve güç önemli diyerek erkek gibi giyinip toplantı yönetmek yerine “Kadın gibi” diline ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Dönüşümsel liderlik potansiyeli önemli, rol modellerin görünür olması önemli diyen Sivrikaya Şerifoğlu, “kadınlar yeter ki desteklensin, başarı gelecektir” dedi. Genç akademisyenleri desteklemek amacıyla oluşturdukları TULIP programını hayata geçirdiklerini anlatarak tüm sektörlere açık bir proje olduğunun altını çizdi. Eğitim sisteminin çıktılarından sanayinin de memnun olmadığına dikkat çekerken, girişimcilik konusunda da  eğitimin şart olduğunu vurguladı.” Kadınlar hikayelerini yazsın. Başarı öykülerini bile erkekler yazıyor” diyerek cinsiyet eşitlikçi bir dile ve topluma ihtiyacı dile getirdi.
Daikin CEO’su Hasan Önder, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve KOSGEB işbirliği ile yaşama geçirdikleri "Daikin Sakura Programı" ile üniversite mezunu, girişimcilik potansiyeli olan kadınların, bu potansiyellerini ortaya çıkararak geleceğin iş kadınlarını ülke ekonomisine kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Türkiye’de istatistiklere bakınca kadınları desteklemek gerektiğini gördüklerini söyleyen Önder, kadının iş hayatındaki başarısının ülkenin başarısını etkilediğini vurguladı.
Ankara Sakura Daikin Bayisi Girişimci Müzeyyen Karagöz, Sakura projesi deneyimini anlattı.


info@parlarmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder