7.11.15

6’ıncı Malatya Uluslararası Film Festivali Açıldı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
6’ıncı Malatya Uluslararası Film Festivali Açıldı
BURUK FİLM FESTİVALİN ONUR ÖDÜLLERİ
6’ıncı  Malatya Uluslararası Film Festivali, Ülke bütününde üzüntülü günler yaşamamız nedeniyle buruk ve sade program ile açılış yaptı. Malatya Hilton Double Tree otelde gerçekleşen açışda  Festivalin bu yıl Onur Ödülü Serdar Gökhan ve Perihan Savaş’a  .  verildi. Yabancı onur ödülüne layık isim  Gürcü sinemasının yönetmeni Eldar Shengelaia oldu.
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen, bu yıl altıncısı gerçekleştirdiği Malatya Uluslararası Film Festivali geleneksel hale gelen kırmızı halı   yerine hüzün matem rengi siyaha bırakdı. Siyah halı geçidi yapıldı.
6 -12 Kasım 2015 tarihleri arasında devam edecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali düzenlenen açılış programın sunuculuğunu Yekta Kopan üstlendi.  Açılış programında  Malatya Valisi Süleyman Kamçı  “Sinema işlediği temayı izleyenlere birebir hissettirme özelliği ile müstesna bir konuma sahipdir. Sinema bütün insanları aynı temelde buluşturan ve insanlığın ortak dili olabilen büyülü bir dünyanın adıdır.  Sinema ile toplumların kendilerini ifade etme imkanı bulabildiği bir mecradır.”şeklinde özetle özelliğini vurguladı.
Bu yıl kaybetdiğimiz sinema sanatçılarını oluşturan sinevizyon gösterimi esnasında  Duygusal bir ortam yaşanırken Sinema sanatcıların gözleri doldu.
Açılış konuşmasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır  “Çok önem verdiğimiz bir festivale ev sahipliği yapmaktayız. Birbirinden değerli sanatçılarımızı, sanat dünyasını Malatya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz”dedi  .Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık  “Bu sene 6’ıncısını düzenliyoruz ve ilk kez halımız kırmızıdan siyaha döndü. Halının siyaha dönüştürülmesinin en önemli sebebi, vermiş olduğumuz şehitler ve gazilerimiz. İnşallah festivalimizi siyaha bürüyen bu acımızı hep beraber yeniden renklendiririz. Kardeşliğin tohumlarının atılmasına vesile oluruz” mesajını verdi.
Bu yıl festival kapsamında Emek Ödülü, Türk sinemasını hakkında   Kitaplar yazan,  sinema tarihine ve arşivine çok önemli katkılarda bulunan Agâh Özgüç ve Filmlerinin makyaj sanatçısı Suzan Kardeş’e verildi.
Suzan Kardeş Bir Demet Tiyatro’da “pencereden bakan kadın” olarak tanınmakdadır.
Perihan Savaş konuşmasında artan terör olaylarına değinerek, “Keşke yüreklerimiz de hüzün yerine sevinçleri paylaşsaydı. Keşke annelerimiz ağlamasaydı. Keşke evlatlarımız yok olmasaydı” ifadelerini kullandı. Perihan Savaş, şehit İbrahim Tanrıverdi’nin annesini ziyaret ettiğini hatırlatarak, protokolde oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bir söz istedi. Şehit annesinin ricasını ileten Savaş, yeni yapılan sanat sokağında Şehit İbrahim Tanrıverdi’nin isminin ölümsüzleştirilmesini istedi. Bunun üzerine Başkan Çakır söz verince Perihan Savaş, “Şehit annesi çok mutlu olacak”  onayı aldıkdan sonra annesinin mutlu olacağını söyledi.  Toplu  fotoğrafı çekimi ile açılış töreni  son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder