7.11.15

6.ncı Malatya film festivali-Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi
YEŞİLÇAMIN DİKİLİ AĞAÇLARI


6. Malatya Uluslararası Film Festivali bu sene çok güzel çok anlamlı  bir etkinliğe imza attı. Malatya Festival ekibi Valisi ve Belediye Başkanı ile birlikde festival ikinci gününde sanatcılar adına kayısı bahçesi oluşturarak kayısı fidanı dikti.



Malatya Uluslararası Film Festivali’ne katılan sanatçılara "Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi"ne kendilerine özel kayısı fidanı dikildi. Bundan sonra devam edecek gelenekde katılan santcı adlarına fidan dikilecek. Yaklaşık beş yıl sonra meyve verecek meyveleri Kayısı festival günlerinde sanatcılar meyvelerini yiyebilecekler.
Ağaçlandırma etkinliğinede ilham olacak bu güzel anlamlı düzenlenen fidan dikme gününde  Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile eşi Ayşe Kamçı, sanatçılar Perihan Savaş,Serdar Gökhan, Selda Akkor, Suzan Kardeş ile sinema yazarı ve tarihçi Agah Özgüç ve Gürcüstanlı sinema yönetmeni Eldar, festival ekibi bürokratlar basın mensubları hazır bulundular


Malatya Valisi Süleyman Kamçı ilk şehri temsilen eşi Ayşe Kamçı ile fidan dikmeyi başlatdı. Vali Süleyman Kamçı Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi’nin festivalin örnek bir bahçesi olacağını söyledi. 5 yıl sonra ilk meyvesini verecek kayısı ağacı kayısı festival zamanı yaz ortalarında sanatçıların meyve yiyebileceklerini dile getirdi.


Vali eşi Ayşe Kamçı adına dikilen fidana toprak atarken 33 yaşında kaybettiği yeğeni doktor Ahmet Volkan adına diktiğini söyledi. Kendi öldü ancak fidanı yaşayabileceğini kaydetdi.
6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülü'nü alan sinema sanatçısı Perihan Savaş,  "Benim de bir dikili ağacım oldu. 5 yıl sonra yemeye geleceğim.”dedi  




Festivalde Emek Ödülü'nü alan sanatçı Suzan Kardeş “Kayısımada makyaj yapacağım. Bu tür organizasyonların olması çok güzel bir şey. Tamam bir festival ama bu yan etniklikler müthiş. Sadece ağaç dikme değil seminer, gösteri ve minder sohbetleri de var. Malatya, daha önce hep yanından geçtiğim bir yerdi. Şimdi dikili ağacımı görmeye geleceğim . Ağacım biraz kırmızı olacak. Kayısı renginin biraz daha koyusu olacak. Kayısının kenarlarının kızarmışını çok seviyorum. Olmadı ben gider onları tek tek boyarım, makyaj yaparım" dedi.
Sanatçı Serdar Gökhan da diktiği fidana sarıldı kucakladı. Birde öpücük koydurmayı ihmal etmedi.
Ağah Özgüç buda bir tarih dedi. Çok anlamlı bulduğunu söyledi.
yilmazparlar@yahoo.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder