16.10.15

SERMAYE PİYASALARI KONGRESİ 2015-SİM ASLANOĞLU HABERİ


PARLAR MEDYA  
SERMAYE PİYASALARI KONGRESİ 2015
SİM ASLANOĞLU HABERİ



PİYASALARI KONGRESİ 2015

Sermaye Piyasaları Kongresi 15-17 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Wyndham Grand Hotel Levent’te dünyaca ünlü finans guruları Marc Faber ve Mark Yeandle yanısıra alanında uzman isimlerin katılımıyla yapılıyor.

İstanbul’un “Finans Merkezi” olması için farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla çıkılan yolda önemli bir kilometre taşı olan Sermaye Piyasaları Kongresi, VIP MICE tarafından Borsa İstanbul, Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Bloomberg HT ve Endeavor stratejik ortaklığı ile düzenleniyor.


Sermaye Piyasaları Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı ve VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, Yatırım Uzmanı Marc Faber, Z/Yen Eş Başkanı Mark Yeandle,  Türkiye’ye likidite sağlayan bir kurum olan Abu Dhabi Securities Direktörü Hormoz Amir Faryar, Sermaye Piyasaları Kongresi Danışma Kurulu Başkanı ve TSBP Başkan Yardımcısı olan Turkish Yatırım Genel Müdürü Dr. Berra Doğaner, InvestAZ Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev, Deutsche Menkul Değerler Genel Müdürü Albert Krespin ve Destek Menkul Değerler Genel Müdürü Tuna Yılmaz’ın katıldığı Basın Toplantısı ile kapılarını açtı.

Hisse, Forex, Türev Ürünler, Portföy Yönetimi, Tefas, Fonlar, Portföy Yönetimi, Start Up gibi konuların ele alınacağı Sermaye Piyasaları Kongresi’nde yatırımcılara da yatırımın püf noktaları ve Risk Yönetim Stratejileri gibi konularda eğitim verilecek.


Basın Toplantısı’nda Doktor Kıyamet Marc Faber ve ünlü finans gurusu Mark Yeandle çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Finansal krizlerin bir çoğunu önceden tahmin etmesi ve sermaye piyasaları hakkındaki kötümser ngörüleri nedeniyle “Dr Kıyamet” adını alan ünlü yatırım uzmanı Marc Faber, ekonomik ve siyasi gücün artık Batı’dan Doğu’ya kaydığını Çin’in müthiş bir yol katettiğini söyledi. Türkiye’ye önemli bir görev düştüğünü söyleyen Faber, “Türkiye, eğer dünyada önemli bir finans merkezi olmak istiyorsa, bol şans. Ama ben olsam refahı, müreffer bir ülke olmayı tercih ederdim” dedi. Türk ekonomisinin yakın geleceği için çok iyimser olmadığını söyleyen Faber, Merkez Bankası’nın ”TL’yi zayıf mı
tutacağız, güçlendirecek miyiz?” kararını vermesi gerektiğinin altını çizdi. Para birimini güçlü tutmanın yabancı yatırımcıyı çekeceğini, ekonomik koşulları iyileştireceğini, faizlerin yükseleceğini, enflasyonun düşeceğini vurguladı. Türkiye’deki hisse senetleri US$ cinsinden daha yüksek durumda ama ekonomik açıdan orta değerde olduğunu belirtti.

info@parlarmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder