12.10.15

KALDIRIM SERÇESİ-EDITH PIAF İSTANBUL'DA-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
Kaldırım Serçesi-Edıth Pıaf 100 yıl sonra İstanbul'da
KALDIRIM SERÇESİ-EDITH PIAF 100 YIL SONRA BU HAFTA İSTANBUL'A KONUK OLUYOR
Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu, Tiyatro Boyalı Kuş’un davetiyle Edith Piaf’ın Marcel Cerdan’a aşkını ve özlemini konu alan ‘Edith Piaf-Marcel’ adlı oyunuyla 15 ve 16 Ekim 2015’te ilk kez İstanbul’da!
15. yılını kutlayan feminist tiyatro Tiyatro Boyalı Kuş, Edith Piaf’ın 100. yaşının kutlandığı 2015 yılında Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu’nun ‘Edith Piaf-Marcel’ adlı oyununa ev sahipliği yapıyor. Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde 15 ve 16 Ekim’de sahnelenecek olan ‘Edith Piaf-Marcel’in yönetmeni Hagob Ghazanchyan, Piaf’ı canlandıran ise ödüllü genç oyuncu Mariam Ghazanchyan.
Fransa’nın divası Edith Piaf (Kaldırım Serçesi) 19 Aralık 1915 tarihinde doğar. Çocuk yaşlarda Paris sokaklarında şarkı söylemeye başlar. Champs-Élysées’de gece kulubü işleten Louis Leplée’nin Edith’i keşfetmesinin ardından Paris’in müzik hayatına adım atar. Daha sonraları Paris’in, Avrupa’nın, Amerika’nın ve tüm dünyanın en sevilen ve aranılan şarkıcısı olur. Yüze aşkın şarkıya hayat veren Edith Piaf, 19 Aralık 1963’te karaciğer kanserine yenik düşer.


‘Edith Piaf-Marcel’ adlı müzikli oyun, Edith Piaf’ın en büyük aşkı olan Dünya Boks Şampiyonu Marcel Cerdan’ın ölümünden sonra yaşadıklarını konu alıyor. Oyunda Edith Piaf, 1949 yılında bir uçak kazasında hayatını kaybeden Marcel Cerdan’la iletişime geçmek için tinsel ve hayali bir dünya kuruyor. Ve bu tinsel ve hayali dünyada Marcel’e, birer duaya dönüşen şarkılarıyla ulaşıyor. Piaf’ı canlandıran Mariam Ghazanchyan’ın dudaklarından oyun boyunca sadece tek bir kelime süzülüyor: M-A-R-C-E-L!

ALATON/ ULUÇ / ŞAFAK diyor ki:
"Kaldırım Serçesi 100 yıl sonra İstanbul'a konuyor. 15-16 Ekim Feminist Tiyatro Boyalı Kuş'un 15. yıl kutlaması. Mutlaka gidile..."
LEYLA ALATON
"Bir de müthiş sürpriz var...Gençlik yıllarımızın her şarkısını ezber bildiğimiz yıldızı Piaf'ın zamanın Dünya Ağır Siklet Şampiyon boksörü Marcel Cerdan ile aşkını anlatıyor. Biletlerinizi şimdiden temin etmenizde fayda var."
HINCAL ULUÇ
"Siyasetin yıktığını sanat onarır. Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu İstanbul'da Edith Piaf sahneleyecek."
ELİF ŞAFAK
Efsanevi şarkıcı Edith Piaf’ın 100. yaşını kutlayan ‘Edith Piaf-Marcel’, aynı zamanda Türkiye’de sahnelenecek ilk Ermenistan Devlet Tiyatrosu yapımı oyun olma niteliğini taşıyacak. Mariam Ghazanchyan’ın tek kişilik müzikli performansı, Piaf’ın Fransızca şarkılarıyla Marcel’e olan aşkını ve özlemini anlatacak.

Edith Piaf 100. Yıl Programı Destekçileri:
Etkinlik, Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü, Başkan Yardımcısı Sayın Vazken Barın, Sayın Aret-Monik Ergan, Sayın Kasım Zoto (Armada Otelleri Kurucusu/Sahibi), Sayın Dikran-Şnorhik Altun (Tower Travel Tur), Jash İstanbul kurucusu Sayın Dayk Miricanyan, EkavartTV (Türkiye'nin ilk online sanat televizyonu) Kurucu Başkanı Sayın İnci Aksoy, Getronagan Lisesi’nden Yetişenler Derneği Başkanı Sayın Kevork Simkeşyan, Sayın ATY Events Başkanı Ayşegül Tanju Yazmacı ve Başkan Yardımcısı Sayın Sarko Yazmacı, Sayın Sona Menteşe’nin destekleriyle gerçekleşmektedir.

Tarihler:
15 Ekim Perşembe Saat 20.30
16 Ekim Cuma Saat 20.30
Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi
Halaskargazi cad. No: 168 Şişli/İstanbul
Marcel Teaser:  https://www.youtube.com/watch?v=y_u_z7Qr_VQ
Biletler: Biletler MyBilet’ten temin edilebilir.
http://www.mybilet.com/event/18859/edith-piaf-marcel/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder