8.10.15

Antalya’da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi’nin terör-Yılmaz parlar

PARLAR MEDYA  
Antalya’da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi’nin terör
Kasım ayında Antalya’da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi’nin terör, seçim ve sınır ülkelerdeki gelişmeler nedeniyle yeterince gündemde yeralmadığını öne süren KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan;

“Vizyona daha geniş bir pencereden bakan ekonomiyi ileri iteleyen yenilikçilik ve sürdürülebilirlik kavramlarını yorumlayan, paylaşımı dengeleyen  bir çerçeve beklemekteyiz. Umarız zirve bu açılımı gerçekleştirir” dedi.


Türk iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle kurulan Türk İş Dünyası Diyaloğu Platformu, 5 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen ilk buluşmasında Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı sürecini masaya yatırdı. Moderatörlüğünü TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Gür Çağdaş'ın yaptığı organizasyona TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Zorlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman, TEİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Buldurgan ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Ulusal İşbirliği Ortağı olan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Etik ve İtibar Derneği (TEİD), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Türk Girişim ve İşdünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği de  (TÜYİD) destek verdi.

Sözkonusu organizasyonun 1 Aralık 2014 tarihinden başlayarak bir yıl süreyle dönem başkanlığı görevini üstlenen ülkemiz için büyük önem arz ettiğini ifade eden KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 15-16 Kasım  tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi’nin seçim, sınır ülkelerdeki gelişmeler ve terör olayları nedeniyle gündemde gerektiği kadar yer alamayabileceğini öne sürdü. 
                                      
Organizasyonun yeni dünya ekonomisi beklentilerini ve açılımlarını karşılamaktan öte sıkıntı ve sorunları masaya yatıran bir platforma dönüştüğünü öne süren A. Hamdi Doğan, G20 sürecine ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı;

“G20 süreci ülkemiz açısından , seçim ve  sınır ülkelerdeki gelişmeler,terör olayları nedeniyle gündemde gereği gibi yer bulamamış ve bu nedenle içe yansımalarda  hak ettiği yeri bulamamıştır.Öyle görünüyor ki 15-16 Kasım  tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan zirvenin 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında olması sebebiyle benzer bir  süreç yeniden yaşayacaktır. Ekonomi dünyasında ortak gündemlerin oluşturularak sorunların ve çözümlerin global ölçekte tartışıldığı böylesi platformlardan tüm ülkeler ve ülkemiz için değer yaratacak çıktıların elde edilmesi önemlidir. Ülkemiz çalışma grupları üretici oldular. Ancak, üretimde katkıların yeterli düzeyde olamadığını arayış ve paylaşımın sınırlı kaldığını ifade etmek sanırım yanlış olmayacaktır.” dedi.


Tüm dünyada ülke ekonomilerinin sıkıntılı ve daralan  bir dönemde olmasının  sözkonusu platformu etkilediğini dile getiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni dünya ekonomisi beklentilerini ve açılımlarını karşılamaktan öte sıkıntı ve sorunları masaya yatıran bir platforma dönüşmüş görünmekte. Vizyona daha geniş bir pencereden bakan ekonomiyi ileri iteleyen yenilikçilik ve sürdürülebilirlik kavramlarını yorumlayan,paylaşımı dengeleyen  bir çerçeve beklemekteyiz. Umarız zirve bu açılımı gerçekleştirir. Türkiye’nin başkanlığı  bu sürece yerel ve bölgesel katkı ile son derece anlamlıdır.”



yilmazparlae@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder