23.10.15

6. MALATYA FESTİVALİ BİLETLER 2 VE 3 LİRA-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
6. MALATYA FESTİVALİ BİLETLER 2 VE 3 LİRA
6. MALATYA FESTİVALİ BİLETLER 2 VE 3 LİRA
 Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali Basın toplantısıyla programını ve ödüllerini açıkladı.
 21 Ekim 2015 Çarşamba günü İstanbul İnterContiental Hotelde gerçekleşen basın toplantısına Malatya vali yardımcısı Ömer Dağdeviren.,Festival ana sponsoru Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu, Festival Yönetmeni Hüseyin Namık Yıldırım, sinema yazarı ve Festival Danışma Kurulu Üyesi Kerem Akça konuşmacı olarak,  Onur Ödülü alacak sanatçılar Perihan Savaş ve Serdar Gökhan  geçen yıl  ödül alan Selda Alkor, Sinema Emek Ödülü  takdim edilecek  Agah Özgüç ile makyaj uzmanı Suzan Kardeş, sinema oyuncuları Ercan Kesal, Nazan Kesal, Şenay Gürler, Can Kolukısa çok sayıda basın mensubu katıldılar.


Malatya Film Festivali’nde Yabancı Onur Ödülü iGürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia’ya verilecek.
Kısa film çekimini teşvik etmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması’nı düzenliyor. Kısa Film Yarışması’na katılım için başka festivallere katılmış, başvurmuş ya da ödül almış olmak engel teşkil etmiyor. Yarışmaya kurmaca filmlerin yanı sıra animasyon filmler de başvurabiliyor. Başvuru için herhangi bir yaş, deneyim, tür ya da tema kısıtlaması bulunmayan yarışmaya, 1 Kasım 2014 tarihinden sonra çekilmiş ve süresi 30 dakikayı aşmayan filmler kabul edilecek.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu,tüm Malatyalıların film seyredebilmeleri için biletleri 2 ve 3 lira olarak belirlediklerini söyledi. Ödüller hakkında kısa bilgi verdi. Dünya ve Türkiye sinemasının yeni örneklerinden, ödüllü filmlere, belgesellerden kısa filmlere, engelliler için sesli betimlemeli filmlerden çocuk filmlerine, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşilerden sergi ve atölyelere bir hafta boyunca Malatya’da sinema şenliği yaşanacak.
Festival Yönetmeni Hüseyin Namık Yıldırım, ““Festivalimiz 6 Kasım’da açılışını yapacak. Bu yılki açılışımız Double Tree BY Hilton Oteli’nde gerçekleşecek. Ana sponsorumuz Büyükşehir Belediyemiz. Bunun dışında Kültür Bakanlığımızın, Başbakanlık Tanıtma Fonumuzun, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri ile Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi destekleriyle yapılıyor. Festivalimizin tüm film programları, onur ve emek ödüllerinin verilmesi danışma kurulumuzun tavsiyeleriyle gerçekleştiriliyor Bu yıl festival Onur Ödülleri’ni Perihan Savaş’a ve çok değerli oyuncumuz Serdar Gökhan’a veriyoruz. Geçen yıldan başlamak üzere her yıl Emek Ödülleri de vermeye başladık. Bu yılki Emek Ödülleri’ni Suzan Kardeş ve Agah Özgüç’e sunacağız. Festival filmleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Avşar Sinemaları, Yeşil Sinemaları, Hilton Oteli’nde ve İnönü Üniversitesi’nde gösterimlerimiz olacak. Bilet ücretlerimiz çok düşük miktarlarda. Şuan Türkiye’deki en düşük rakamlı biletler. Tüm Malatyalılar festivale katılabilsin diye öğrenciler için 2 lira, tam ise 3 lira yaptık biletleri. 



Festivalde ulusal Türkiye panoraması var, dünya panoraması var. Öteki dünyanın renkleri var. Ortadoğu sineması var. Bu yıl Nuri Bilge Ceylan’ın tüm filmlerini göstereceğiz. Bu yıl daha önceki yıllarda olduğu gibi sinemamızın vefat eden büyük ustalarının filmlerini göstereceğiz. Zeki Alasya’nın anısına ‘Nereye Bakıyor Bu Adamlar’, Başar Sabuncu’nun anısına ‘Zengin Mutfağı’ ve Sümer Tilmaç’ın anısına ‘Kahpe Bizans’ göstereceğiz.”dedi Hüseyin Namık Yıldırım, 40’a yakın ülkeden 140’a yakın film izleyicilerle buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra ücretsiz olarak söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenleneceği etkinleri bildirdi. Festival Danışma Kurulu Üyesi Kerem Akça. Çok sayıda film üzerinden değerlendirdikleri film seçkilerin kriterlerini ifade ettikden sonra gösterilecek kısa ve uzun filmleri oyuncularılya açıkladı. Festivalde yer alan dünya ve Türkiye sinemasının son dönem örneği pek çok film, Uluslararası ve Ulusal Uzun Film Yarışmalarında ve yarışma dışı seçkilerde Türkiye prömiyerlerini yapacak


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder