15.9.15

"Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi” gerçekleştirildi-gönül yıldırım haberi

PARLAR MEDYA  
"Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi”
Gönül Yıldırım haberi

 "Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi” gerçekleştirildi

"Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi” yoğun bir katılımla, 12 Eylül Cumartesi günü, Büyük Kulüp'te gerçekleştirildi. Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesinin ev sahipliğinde, İnşaat Platformu'nun desteklediği zirvenin sponsoru Gersan Elektrik Tic. ve San. A.Ş. oldu.

"Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi” 12 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. Duran Akbulut'un Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı, Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Duygu Eren ve yönetim kurulu üyelerin ev sahipliğinde, İnşaat Platformu'nun desteklediği zirveye yoğun katılım gerçekleşti. Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Duygu Eren'in açılış konuşması ile başlayan zirve; Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Baylav teşekkür konuşması ile devam etti.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak'ın moderatörlüğünde gerçekleşen zirvede; İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski başkanı Mehmet Yıldırım’ın aralarında bulunduğu duayenler, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Tahincioğlu Nidapark İnşaat Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk ve Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği (AYİD) Genel Sekreteri Hakan Şişik’in aralarında bulunduğu sektör temsilcileri; inşaat sektörün sorunları çözüm önerileri ve geleceğine ilişkin görüşlerini ifade ettiler.

Türkiye’nin kalkınmasını eksiden artıya inşaat sektörü getiriyor

Türkiye'nin kalkınmasını eksiden artıya getiren sektörün “inşaat” olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Mehmet Yıldırım, inşaat sektörü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda yapılan inşaatların yıkım ve yapım aşamasındaki durumu da değerlendiren Yıldırım, baraj yapımında bile olmayan kirliliğin yaşanmakta olduğunu ifade etti. İnşaat sektörü kalifiye olmayan işsizliği kapatıyor, devlet rantını sağlıyor diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım: “Hasılat paylaşımı ile arsalar pazarlanıyor” dedi.

Deprem riski taşıyan yapı stoğu çok fazla

Deprem riski taşıyan yapı stoğu çok fazla diyerek sözlerine başlayan Tahincioğlu Nidapark İnşaat Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk şunları söyledi: “Bağdat Caddesi'nde tek parselde inşaat yapılabiliyor, ama büyük parsellerde inşaat yapmak istediğinizde, şerefiye sorunu çok fazla ortaya çıkıyor” dedi. Bugün Bağdat Caddesi'ni inşa ederken fiyatlandırmayı 50-60 yıl sonrasını bile öngörerek yapmalıyız diyen Coşkuntürk, şu anda yapılan inşaatlar bittiğinde 50 yıl daha Bağdat Caddesi'nde bir daha inşaat yapılmayacağını vurguladı.

Bu yapılan kentsel dönüşüm değil

İnşaatların ada bazında yapılmadığını, parsel bazında yapıldığını vurgulayarak sözlerine başlayan Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, ise, “bu yapılan kentsel dönüşüm değildir” dedi.

Kentsel dönüşümün merkezi “insan” olmalıdır

Her yapılan inşaatı kentsel dönüşüm olarak görüyoruz diyerek konuşmasına başlayan Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği (AYİD) Genel Sekreteri Hakan Şişik, şunları kaydetti: “9 aydır sektörün tüm problemleri ile ilgili toplantılar yaparak sorunları belirledik ve bunu çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Kentsel dönüşümün merkezi 'insan'dır. Ada bazında kentsel dönüşüme dönmemiz gerekiyor. Bina dönüşümünün bize hiçbir faydası yok, uzun vadede kaybedeceğiz. Kadıköy'de şu ana kadar yüzde 10 yenileme yapıldı, hiç bir şey için geç kalmadık” dedi. 300 daire yapılabilecek bir yere 600 dairenin yapılmamasını gerektiğini de vurgulan Şişik, “Her türlü imar artışına karşı olmalıyız, sağlıklı bir oluşum olabilmesi için herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor” dedi.

Teşekkür Plaketleri verildi

"Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi” sonunda, Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komite Üyeleri katılımcılara birer teşekkür plaketi sundu:

EGD Başkanı Celal Toprak'a teşekkür plaketini Burak Emre; İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Yıldırım'a teşekkür plaketini Tolga Nizam; Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'a teşekkür plaketini Can Doğan Orlu; Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz'e teşekkür plaketini Elif Kuşkucu; Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği Genel Sekreteri Hakan Şişik'e teşekkür plaketini Özgür Kılıç ve Tahincioğlu Nida Park İnşaat Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk'e teşekkür plaketini Özlem İrem Bahadır verdi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder