25.8.15

2015 ERDAL ÖZ EDEBİYAT ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ ORHAN PAMUK-YILMAZ PARLAR

PARLAR MEDYA  
2015 ERDAL ÖZ EDEBİYAT ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ ORHAN PAMUK 2015 ERDAL ÖZ EDEBİYAT ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ ORHAN PAMUK!












Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. Erdal Öz Edebiyat Ödülü 2015 Seçici Kurul Başkanı Feride Çiçekoğlu ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal’ın konuştuğu basın toplantısında, 2015 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Orhan Pamuk’a verildiği açıklandı.
Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp ve Can Yayınları adına Sırma Köksal’dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl sekizincisi verilecek olan ödülün, roman sanatına verdiği emek ve edebiyatımızın dünyaya açılmasındaki katkıları nedeniyle Orhan Pamuk’a layık görüldüğünü açıkladı.
 Sırma Köksal ve Feride Çiçekoğlu 
Ödül,  15 Eylül 2015, Salı günü Pera Palas’ta düzenlenecek törenle Orhan Pamuk’a teslim edilecek.

Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, altı yıldır jüride bulunan ve 2015 komitesinin başkanlığını yürüten Feride Çiçekoğlu’nu uğurlayarak Sibel Irzık’ı selamlayacak. 2008 yılından bugüne verilen ödül, Handan Börüteçene’nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15.000 TL’den oluşuyor. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu ve küçük İskender’e verilmişti.



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder