28.2.14

TÜGEV YENİ BAŞKAN İTO İBRAHİM ÇAĞLAR-YILMAZ PARLAR

PARLAR MEDYA  
Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (TUGEV) olağan genel kurulu toplantısı
TÜGEV’E TAZE KAN

İTO Başkanı İbrahim Çağlar


Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (TUGEV)  olağan genel kurulu toplantısı, turizm sektörü sivil toplum kuruluşları başkanları ile sektör temsilcileri ve basın mensuplarının katılımı ile 27 şubat 2014 Perşembe günü İstanbul Ticret Odası binasında  İTO'da yapıldı. Turizmi geliştirme ve eğitim vakfı’nın  olağan genel kurulu sonucunda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.


Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar,yaptığı konuşmasında  "Coğrafi, kültürel ve sosyal zenginliklerimiz turizmde bizim en büyük dayanağımız.  Ancak, dönem kongre organizasyonları dönemi .Turizm sektörü  40'a yakın sektörü  beslemektedir. İTO, TUGEV'i  hep arkasında olacak ve onu destekleyek. Türkiye'nin coğrafi, kültürel ve sosyal zenginlikleri turizmde en büyük dayanağıdır. Ancak, dönem kongre organizasyonları dönemidir. Çünkü iletişim teknolojileri her ne kadar gelişse de insanlar yüz yüze olmak istiyor. Dokunarak iletişim kurmak istiyor. İnsanların temas etmeye ihtiyacı var. Bu sektör de bunu sağlıyor, insanları yüz yüze getiriyor. Bir kere dünyanın kesişim noktasındayız. Pergelinizin ucunu İstanbul'a koyup 4 saatlik uçuş kapsamına giren bölgeyi daire içine aldığınızda 50'den fazla ülkeye ulaşıyorsunuz. Dünyada hangi şehrin böylesine özel bir konumu var? Bunun yanı sıra, Doğu ve Batı kültürleri ile yoğrulmuş İstanbul, hizmet kalitesi ve fiyat politikasıyla da dünyada fark yaratıyor. O yüzden biz, herkesin dünyaya İstanbul'dan bakmasını istiyoruz.”dedi
Barcelona'da bulunduklarını ve Mobil Dünya Kongresi'nin 2018 yılında İstanbul'da yapılması için çalışmalar başlattıklarını söyleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "İnşallah dünyanın en büyük mobil teknoloji organizasyonu olan bu kongreyi 2018 yılında İstanbul'da yapacağız" dedi. 

TÜGEV misyonundaki Turizm eğitimi hakkında “ Bugün yaptığımız bu genel kurulla, İstanbul’u dünyanın merkezi yapma hayali gerçekleşiyor. Turizmde En büyük sıkıntımız,  nitelikli eleman bulunmamasıdır. Bunun çözümü ise, İstanbul ticaret Üniversitesinde  bununla ilgili bir bölümün olması, açığı kapatmamızda en önemli etkenlerden biri olacaktır “
Son Söz olarak çağlar "Sizlerin desteğiyle yeni bir Yönetim Kurulu ile şehrimize hizmet etmeye talibiz. Bugüne kadar vakıfta emeği geçenlere ve kıymetli katkılarını sunanlara da çok teşekkür ediyorum" 

Konuşma sonrası Başkanlık Divanı oluşturuldu Başkanlık Divan Başkanlığına Eski Kültür Turizm Bakanı Mükerrem Taşcıoglu getirildi. Kurucu üyelerden Başkan yardımcısı Yılmaz Tecmen İTO Başkanına 3-4 aylık israrlı istek üzerine yönetime katılmaları çalışmalarını ifade ettikten sonra İCVB Genel Müdürü Elif Füsun Balcığlunun kendierine müracatı sırasında Vakıf çok borclu dönemdeydi. Ancak Elif Füsun Balcıoğlu ‘nun ateşten gömlek giydiğini bu günlere borçsuz bir döneme girdiklerini dile getirdi.

TUGEV'in 2013 yılı faaliyet raporu, bilançosu ve denetleme raporu okundu.
Rapor ve bilanço üzerinde görüşme ve bunların onaylanmasından sonra ise TUGEV'in yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Mütevelli Heyet Divan Başkanlığına, İTO tarafından TUGEV yönetim kurulu üyeliği  aday listesi önerildi. 
Listede bir iki değişikliğe gidilerek İTO tarafından hazırlanan listede yer alan İstanbul Hilton yerine otel işletmecilerini temsilen TUROB, Başaran Ulusoy yerine ise onun temsil ettiği Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) yer alması kabul edildi.
TUGEV'in İbrahim Çağlar Başkanlığı'nda yeni dönemde görev yapacak yönetim kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, Türk Hava Yolları, Turizm Yatırımcıları Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TUROB, TÜRSAB, Dedeman Turizm Yatırımları AŞ temsilcileri ile Bahadır Yaşık, MPI Turkey Başkanı ve Halic Kongre merkezi Genel Müdürü Handan Boyçe ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nüzhet Kahraman'dan oluştu. Yönetim Kurulu Yedek üyeleri ise ATİD ve Çınar Otelcilik AŞ temsilcileri ile Banu Dedeman oldu
TUGEV Denetim Kurulu'nda Sadettin Çaldağ, Aydın Karacabey ve Eymen Faik Demircan yer alırken, Denetim Kurulu yedek üyeleri ise Fahrettin Ertemel, Cemal Turgut, Cengiz Güneş oldu. 
TÜGEV’in  yönetim kurulu Başkanı Çağlar, TÜGEV’i misyona uygun en doruk noktlara taşımak için çalışacaklarını dile getirdi.
TUGEV, Türkiye'de mevcut turizm potansiyeline işlerlik kazandırmayı, yeni potansiyel alanlar geliştirmeyi, turizmin ülke ekonomisine katkısını artırmayı, kısa ve uzun vadeli politikalar oluşturmayı hedefliyor.
1984 yılında kurulan TUGEV'in bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ise İstanbul'daki kongre merkezleri, oteller ve acentelere imkanlar sağlama misyonunu yerine getiriyor. 
 yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder