6.12.12

EGD’DEN ÇEVREYE DUYARLI SES-“YAŞAMINA SAHİP ÇIK”-YILMAZ PARLAR

EGD’DEN ÇEVREYE DUYARLI SES
        “YAŞAMINA SAHİP ÇIK”

Başta emeği geçen Ekonomi gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak olmak üzere  Küresel Isınma Kurultayı herkesi sorumlu tutan, farkındalığı artırma odaklı sürdürebilirlik planlı çevreye saygılı, değerli stratejisi ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


4 Aralık 2012 tarihli İstanbul Yeşilköy TAV Airport Hotel’de gerçekleştirilen 4. Küresel Isınma Kurultayı Kitap Tanıtım toplantısında EGD Başkanı Celal Toprak , geçen yıl 4.ncü yapılan tüm  Kurultay çalışmalarını özetledi. Basında çevreye ait haber, makale vs. her türlü yazıları ve verilen önemi mukayeseli ölçümlemeleri bir anekdotla aktarırken konuya daha duyarlı yaklaşılması gerektiğini bilinçaltı göndermeler yaparak vurguladı.

Ekonomi gazeteciler Başkanı Celal Toprak ile EGD yönetimi ve üyeleri birlikte, İSO Başkanı C.tanıl Küçük, Tesco iklim değişikliği Direktörü Helen Fleming, TAV sürdürülebirlik Grubu Lideri Necdet Büyükbay, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CNR Holding Yönetin Kurul Başkanı Cetda Erem, ENVERDER Genel Başkanı Erkan Gürkan, BD Otomotiv Yönetin Kurul Başkanı Osman Boyder, İYSAD Yönetin Kurul Başkanı Sadık çelik, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, TEMA VAKFI, ÇEVKO, Kosta Rika Fahri Konsolosu, Avrupa Akdeniz iklim Değişikliği merkezi İstanbul Meteoroloji Bölge Müdür, Biota Laboratuar Genel Müdürü, gibi Kurumların temsilcilerin katılımıyla İSO Genel Müdürlük Binasında 22 kasım 2011 gerçekleşen Küresel Isınma Kurultayındaki tüm tebligler TAV’ın sponsorluğuyla kitap haline getirildi, ve 04 Aralık 2012 tarihinde Yeşilköy Hava Limanındaki TAV Airport Hotelde Lansmanı yapıldı. Kurultayda emeği geçenlere “Çevre Dostu Sertifikaları” verildi.


Ekonomi gazeteciler Başkanı Celal Toprak Kurultayda bulunan uzun yıllar İTO Başkanlığı İTO Meclis Başkanlığı yapan Nuh Çimento yönetim kurul Başkanı Atalay Şahinoğlu’nu yaptıkları çevre ile ilgili çalışmalarını bilgilendirmesiı için kürsüye davet etti.

Nuh Çimento yönetim kurul Başkanı Atalay Şahinoğlu Ekonomik kazanç sağlamak için çıktığı yolda çevreye de hiçbir kara atık bırakmadıkların altını çizdi.
Bacalarında çıkan 300-400 derece sıcaklığı klimalara ve ısınmaya dönüştürürken gerek kazandıkları ısınma tasarruflar bedeli gerekse atmosfere sara gazı atığına mani olmalarını dile getirdi.
Sanayicilerin ve Belediye Kurumlarının bir kısmının, Atık suları temizlendikten sonra denize aktarılan suyun haricindeki atık çamurun “Tarlalara Gübre” kandırmacısıyla bırakan ve hakikatde zararlı kansorojen ihtiva eden maddelerin bulunduğunu ve bununda toprağı verimsiz haline getirdiği gerçeğini gözler önüne serdi. Nuh Çimento olarak kendilerin Fransız Kalkınma Ajansı L'Agence Française de Développement (AFD) 0.2 libor faizli yaklaşık 30 milyon dolarlık kredi temin ettiklerini Atık çamurlarının yakarak hem enerji ısınma gibi fayda sağladıklarını hemde havaya çevreye atık bırakmadıklarını,Tüm Belediye kuruluşlarına ve Sanayi kesimine örnek teşkil ettiklerini ifade etti

Ekonomi gazeteciler Başkanı Celal Toprak Ana sponsor TAV adına Başarılı çevre çalışmaları hakkında bilgi vermeleri için TAV Havalimanları Sürdürülebilirlik Grubu Lideri Necdet Büyükbay  Avrupa’yı ve TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül’e söz verdi.

Toprağa Hürmet
TAV Havalimanları Sürdürülebilirlik Grubu Lideri Necdet Büyükbay  Avrupa’yı yakından takip ederek   Atatürk, Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları’nda karbon salınım çalışmaları yapıyoruz. Tüm çalışmalarımızı toprağa hürmet için gerçekleştiriyoruz. Çevreye özen göstermekle kalmıyoruz ekonomiye de kazandırıyoruz. Sürdürülebilirlik  bilinci sadece yasal yaptırımlarla olmamalı. Medyanın sürdürülebilirlik için rölü çok büyük. Medyada büyük rol oynayan Başta Başkanları Celal Toprak olmak üzere, EGD’ye çok teşekkür ediyorum.” 


TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül “Sürdürülebilirliği ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarıyla değerlendirmek gerekiyor. Tüm çalışanlarımıza sürdürülebilirlik konusunda eğitim veriyoruz. Bunun için bir okulumuz da mevcut. Tüm çalışmalarımızı gönülden yapıyoruz. Çünkü havacılık alanında sürdürülebilirlik çok önem verilmesi gereken bir konu.” 

Lansman sonrası katılımcılara Çevre Dostu Setifikaları verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder